Четвер
28 бер., 2024
     

Ukrainian English

Duolingo: Українська мова стає трендом

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 1

duolingo-ukrainska-mova

Безкоштовна онлайн-платформа для вивчення мов Duolingo повідомила, що найбільшим трендом 2022 року на її ресурсі став сплеск зацікавленості людей українською мовою. За даними платформи, понад 1,3 мільйона людей у світі почали вивчати українську мову.

Зацікавленість у вивченні української мови зросла в перші тижні після початку війни, досягнула піку в кінці березня та залишається стабільною до кінця 2022 року, розповідає платформа.

За шість місяців після після вторгнення Росії в Україну 24 лютого кількість людей, які вивчають українську мову, зросла на 1651% порівняно з минулим роком у Німеччині, на 1615% - у Польщі та на 1515% - у Чехії.

Duolingo пояснює це тим, що ці країни прийняли до себе найбільшу кількість українських біженців.

Так у Німеччині українська мова з 36-го місця за популярністю у 2021 році (серед 40 мов, доступних на платформі) піднялася на 15-те. У Великій Британії українська мова підскочила з 37-го на 17-те місце, а в США - з 36-го на 22-ге. Також українську мову активно вивчають в Ірландії (сплеск на 2229%) та Нідерландах (1590%).

2022-DLR Growth-in-Ukrainian Chart--1-

Duolingo поцікавилися у декількох своїх учнів, чому вони обрали українську мову в цьому році. 17-річна Еверест із США каже, що почала вивчати українську ще раніше, оскільки бабуся та дідуся її друга були українцями. Але тоді вона швидко здалася: граматика здалася школярці надто складною. Та пізніше в їхню школу за програмою обміну приїхав вчитися школяр з України. Вони подружилися, а потім хлопець повернувся в Україну, де почалася війна.

Еверест каже, що тепер вона більше спілкується зі своїм українським другом. "Він почав ділитися зі мною мемами та піснями і чим більше я знайомилася з українською, тим більше розуміла, що мені потрібно почати вчити її заново".

Американка розповіла Duolingo, що її улюблений вислів українською - це "слава Україні!".

48-річна Клер із Нової Зеландії каже, що їй подобається, як українською звучить "мій чоловік". Вона, як і багато інших користувачів, почала вивчати мову в березні.

Тепер Клер навіть знайшла репетитора української.

"Я все одно збиралася витратити ці гроші, - пояснює вона. - З тим же успіхом я можу витратити її на підтримку та вивчення української мови".

Джерело

© Портал SPADOK.ORG.UA


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber