Вівторок
19 бер., 2024
     

Ukrainian English

5 рецептів з опеньками

Рейтинг 4.8 з 5. Голосів: 5

Опеньки

Опеньки – народна назва їстівних грибів, одних з найбільш поширених в світі. Назва походить від способу в який ростуть ці гриби (величезна кількість видів розростаються на пнях і занепалих деревах). Вересень - найкраща пора для збору опеньків. У нашій добірці - 5 смачних рецептів з опеньками.

Мариновані опеньки

Вам знадобиться:

  • Опеньки - 3 кг
  • Вода - 1 л
  • Оцет 9% - 1 ст. л
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Запашний перець - 3 шт
  • Лавровий лист - 2 шт
  • Пряна гвоздика - 3 шт

Приготування:

Опеньки добре промити, поставити на вогонь і довести до кипіння. Після закипання гриби відкинути на друшляк, добре промити і відставити убік. Візьміть чисту каструлю, налийте туди 1 літр води, додайте 2 столові ложки солі і оцет. У маринад засипте опеньки і доведіть до кипіння, потім додайте запашний перець, лавровий лист і пряну гвоздику, й варіть на повільному вогні ще 20 хвилин. Опеньки викладіть в стерилізовані банки, закрийте кришкою і зберігайте в прохолодному місці.

marynovani-openky

Зупа з опеньками

Вам знадобиться:

  • Вода - 2 л
  • Картопля - 3 шт
  • Опеньки - 1 кг
  • Ріпчасту цибулю - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Лавровий лист - 2 шт
  • Сіль, перець - за смаком

Приготування:

Очистіть усі овочі від шкірки, ретельно промийте опеньки. Картоплю наріжте дрібними кубиками, цибулю - соломкою, моркву натріть на дрібній тертці. Опеньки відваріть в окремій каструлі, після закипання проваріть 7-10 хвилин і відкиньте гриби на друшляк. Налийте в каструлю воду, додайте картоплю і опеньки, поставте на середній вогонь. Цибулю і моркву обсмажте на олії і додайте разом з сіллю, перцем і лавровим листом за 15 хвилин до готовності в каструлю з картоплею і опеньками.

Зупа з опеньками

Салат зі смаженими опеньками

Вам знадобиться:

  • Білокачанна капуста - 300 гр
  • Морква - 1 шт
  • Свіжі опеньки - 400 гр
  • Огірки - 2 шт
  • Болгарський перець - 1 шт
  • Ріпчасту цибулю - ½ шт
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль, перець - за смаком
  • Сік лимона - 1 ст. л.
  • Соняшникова олія - ​​2 ст. л.
  • Листя салату - для прикраси

Приготування:

Капусту, огірки і болгарський перець наріжте соломкою, моркву натріть на крупній тертці, зелень дрібно наріжте. Опеньки обсмажте на олії з цибулею, посоліть за смаком. У тарілці змішайте всі інгредієнти, і залийте заправкою з суміші соняшникової олії і лимонного соку.

Салат з опеньками

Фритата з опеньками

Вам знадобиться:

  • Опеньки - 500 г
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт
  • Яйця - 3 шт
  • Тертий пармезан - 50 г
  • Вершки 20% - 50 мл
  • Кінза - 50 гр
  • Сіль, перець - за смаком

Приготування:

Опеньки добре промийте, відваріть до готовності і відкиньте на друшляк. Обсмажте на олії нарізану дрібною соломкою цибулю, коли він зарум'яниться, додайте опеньки. У глибокій тарілці змішайте яйця з вершками, посоліть і поперчіть. Яєчно-вершковою сумішшю залийте опеньки, зверху посипте дрібно нарізаною зеленню і пармезаном.

Фритата з опеньками

Жульєн з опеньків

Вам знадобиться:

  • Свіжі опеньки - 300 г
  • Ріпчасту цибулю - 1 шт
  • Вершки 20% - 120 мл
  • Пармезан - 180 г
  • Борошно - 2 ч. Л.
  • Вершкове масло - 50 г
  • Сіль, мелений чорний перець - за смаком

Приготування:

Опеньки добре промити і варити 15 хвилин, потім відкинути на друшляк. Цибулю нарізати невеликими кубиками, обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору, після додати опеньки. Через 3-5 хвилин додати борошно, обсмажити 1-2 хвилини, потім влити вершки, довести до кипіння і виключіть. Усе, що на сковороді - розподілити по кокотницях, посипати зверху сиром і запікати при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.

Жульєн з опеньками

- Культурно-історичний, просвітницький портал "Спадщина Предків"


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber