Четвер
25 квіт., 2024
     

Ukrainian English

5 рецептів смачних страв з грибів лисичок

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 1

Рецепти страв з грибів - лисички

Лисички - одні з найулюбленіших грибів. Вони цінуються перш за все за смакові якості і універсальність в приготуванні. Крім того, ці гриби містять корисні мікроелементи й вітаміни А, В та РР. Ми підготували для вас 5 смачних рецептів з цими чудовими грибами.

Крем-суп з лисичками

lysychky-pure

Вам знадобиться:

  • Лисички - 800 г
  • Вершки 25% жирності - 250 мл
  • Часник - 1 зубчик
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт
  • Картопля - 3 середні шт
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Вода або курячий бульйон - 350 мл
  • Вершкове масло - 50 г

Приготування:

Гриби промийте і відкиньте на друшляк. Наріжте картоплю, цибулю і часник, візьміть каструлю з товстим дном і поставте на вогонь. Розтопити вершкове масло і обсмажити цибулю, потім додайте картоплю і лисички з часником. Помішуючи, підсмажте все до напівготовності, потім додайте в каструлю бульйон. Доведіть до кипіння і варити до моменту, поки гриби вдвічі не зменшаться в обсязі. Потім додайте вершки і утримуйте ще 3-5 хвилин. Посоліть, поперчіть і пробийте блендером до стану пюре. Суп готовий, можна подавати до столу!

Запечені лисички у фользі

lysychky-zapecheni

Вам знадобиться:

  • Лисички - 250 г
  • Зелена цибуля - 4 пір'їнки
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Оливкова олія - ​​1 столова ложка
  • Чебрець - 1 столова ложка

Приготування:

Лисички промийте і відкиньте на друшляк. Змішайте оливкову олію з сіллю, перцем, нарізаною зеленою цибулею і чебрецем, вилийте цю суміш на гриби і ретельно перемішайте. З листа фольги сформуйте конверт, покладіть туди лисички і поставте в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин (також можливий варіант приготування на грилі). За 5 хвилин до готовності відкрийте фольгу - так на грибах з'явиться гарна золотава скоринка. Можна подавати до столу!

Різотто з лисичками

lysychky-rizotto

Вам знадобиться:

  • Рис - 400 г
  • Ріпчаста цибуля - ½ шт
  • Червона солодка цибуля - 1 шт
  • Стебло селери - 1 шт
  • Курячий бульйон - 1,5 л
  • Лисички - 300 г
  • Зелень - для прикраси
  • Вершки 25% - 100 мл
  • Вершкове масло - 100 г
  • Оливкова олія - ​​50 мл
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець - за смаком

Приготування:

Наріжте цибулю, селеру, лисички і обсмажте до готовності на суміші рослинного і вершкового масла. Коли гриби будуть готові, всипте рис і смажте приблизно 2-3 хвилини. Потім залийте 1/3 гарячого курячого бульйону, посоліть, додайте спеції і тушкуйте, помішуючи, на повільному вогні. У міру необхідності доливайте бульйон невеликими порціями. Влийте вершки, коли приготується рис. Подавайте різотто, посипавши зверху подрібненою зеленню. Смачного!

Пляцок з лисичками

lysychky-pyrig

Вам знадобиться:

  • Ріпчасту цибулю - 200 г
  • Лисички - 400 г
  • Сметана 20% - 150 г
  • Зелень - 100 г
  • Пармезан - 100 г
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Листкове тісто - 250 г

Приготування:

Лисички відварити до готовності, відкинути на друшляк. Наріжте цибулю і зелень, натріть сир на тертці і змішайте всі інгредієнти зі сметаною, додайте лисички, сіль і перець - за смаком. Тісто розкатати і викласти на нього отриману масу. Пиріг випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів. Пиріг з лисичками готовий!

- Культурно-історичний портал "Спадщина Предків"


Долучайтесь до спільноти та діліться публікацією у соцмережах:

Підписатися на Twitter та Viber