5 рецептів страв з гарбуза

Рейтинг 5.0 з 5. Голосів: 4

Страви з гарбуза: рецептиВітання, мої любі! З Вами дідусь Захар. Сьогодні я зібрав свій останній урожай і вирішив трішки покуховарити. Я познайомлю вас з українськими народними рецептами приготування страв з гарбуза. Гарбуз - культова українська рослина, без якої не обходилась жодна родина. Отож, приступимо. 

 

Гарбуз, запечений в духовці з куркою

  • 1 гарбуз (сорт Хоккайдо) — 1.3 кг;
  • 2 морквини;
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • 400 г курячого філе;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 ст. ложки подрібненої зелені;
  • сіль, чорний перець за смаком. 

Гарбуз запечений у духовці з куркою

Цибулю наріжте півкільцями. Моркву натріть на великій тертці. Обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору. Курку треба розрізати на невеликі шматки і відправити до овочів.  Туди ж покладіть сіль, спеції, зелень і часник. Зріжте верхівку гарбуза, видаліть насіння і трохи м'якоті. Перекладіть начинку в гарбуз. Накрийте гарбузовою верхівкою. Запікайте при 180 ° С 40 хвилин.

Котлети з гарбуза

  • 500 г гарбуза (сорт мускатний);
  • 3 яйця;
  • 4 ст. ложки манної крупи;
  • 1 ст. ложка підсолоджувача;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія для смаження;

Котлети з гарбуза

М'якоть гарбуза натріть. Додайте до гарбуза яйця і сіль. Покладіть туди ж цукор, манку, сухарі і перемішайте все. Далі треба зліпити маленькі котлети, обваляйте в сухарях. Після обсмажте на олії.

Суп-пюре з гарбуза

  • 700 г гарбуза (сорт мускатний);
  • 3 морквини;
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • 1 л овочевого або курячого бульйону;
  • 3 ст. ложки сметани;
  • сіль за смаком;
  • 2 лаврових листочки;
  • 1 ст. ложка олії.

Суп пюре із гарбуза

Додайте олію в каструлю. Смажте дрібно нарізану цибулю на повільному вогні 6-8 хвилин. М'якоть гарбуза і моркву покладіть в каструлю і налийте бульйон. Після закипання варіть ще 20 хвилин. Зробіть суп-пюре блендером і приправте спеціями. Подавайте зі сметаною і подрібненою зеленню.

Свіжий салат з гарбузом

  • 130 г гарбуза (сорт мускатний або Хоккайдо);
  • сік половини лимона;
  • 4 помідори;
  • 3 огірки;
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • 1 ст. ложка оливкової олії;
  • 1 пучок петрушки;
  • сіль, чорний перець за смаком.

Салат із гарбуза

Кубиками наріжте гарбуз, огірки і помідори. Гарбуз полийте соком лимона. Цибулю наріжте кільцями.  За смаком додайте сіль, перець, оливкову олію. Додайте листя петрушки.

Гарбуз, запечений в духовці з рисом

  • 1 гарбуз (сорт Хоккайдо) — 1.5 кг;
  • 50 г родзинок;
  • 15 шт кураги;
  • 100 г сухого рису;
  • 20 г масла вершкового;
  • сіль за смаком.

Гарбуз запечений в духовці з рисом

Зріжте верхівку з гарбуза, видаліть насіння і виріжте частину м'якоті. Зваріть рис, додайте до нього родзинки, курагу, перемішайте. Змішайте всі інгредієнти і перекладіть масу в гарбуз. Додайте масло. Зверху накрийте зрізаною верхівкою. Запікайте гарбуз при 180 ° C 45-60 хвилин.

Що ж, сподіваюсь Вам до смаку мої рецепти! Знаєте більше? Пишіть у коментарях, залюбки прочитаю!

Успіхів Вам! Споживайте здорову їжу!

- Дід Захар, культурно-історичний портал "Спадщина Предків"


Не забудьте поділитись статею у соцмережах:


Теги:     рецепти      страви      українська кухня

загрузка...

Прокоментувати:

blog comments powered by Disqus

Варто переглянути ⬇

Опубліковано 31 липня 2015, 10.00 Василь ПАВЛІВ
2015-07-31-08-36-08Я пригадав, як у дитинстві років 40 тому гостював у цьому селі в своїх знайомих і з однією тутешньою жіночкою (на жаль, вже покійною) ходив до лісу по...
83655
Опубліковано 31 березня 2014, 13.12 admin
2014-03-31-11-46-31Мавринський майдан – астрономічна лабораторія працивілізації. Неподалік від міста Павлограда (Дніпропетровщина) є земляна споруда: величезна, таємнича,...
54415
Опубліковано 30 березня 2015, 01.09 Сергій ПІДДУБНИЙ
2015-03-29-23-18-49Яким тільки способом не пробують розгадати вчені одну з найбільших загадок світу – за допомогою мітів, географічних розрахунків, співставлення морфем...
55765
Опубліковано 02 березня 2018, 15.38 admin
2018-03-02-13-47-14Стаття присвячена ґенезі, походженню, проблемам дослідження, типології та атрибуції хрестоподібних петрогліфів з лунками-просвердлинами у печерах...
22435
Опубліковано 31 березня 2014, 12.53 admin
2014-03-31-11-11-56Український історик Юрій Шилов та російський шумеролог професор Анатолій Кифішин ведуть розмову про протошумерські написи з Кам`яної могили, що являли...
47605

Опитування

Який період історії для Вас є найцікавішим?
 
loading...

загрузка...

| НАШ YOUTUBE-КАНАЛ




| МИ в FACEBOOK



«Спадщина Предків» - інформаційно-аналітичний ресурс, присвячений альтернативній історії, культурології, етнографії. Публікуємо матеріали у форматі просвітницьких, науково-дослідницьких та науково-популярних статей, нарисів тощо. Редакція не несе відповідальності за достовірність матеріалів, а також їх використання. Пам'ятайте: думка авторів може не збігатися з думкою редакції.