Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Четвер 25 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
їжа
Всього знайдено 38 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 1 з 2
1.
Борислав та Дрогобич. Як виглядала передвоєнна імперія галицької нафти?
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... припадає на останнє десятиліття XIX століття, а в 1909 році воно стало третім центром у світі за виробництвом дедалі дорожчої сировини. У пошуку нафти сюди з'
їжа
лися з усіх усюд, через що Борислав ...
2.
Суші з доставкою просто до ваших дверей: найкращі варіанти в Харкові!
(Світ/Різне)
... світі. Суші - це не просто
їжа
, це справжнє мистецтво. Кожен рол, кожен шматочок сирої риби, акуратно покладений на шматочок рису, - це витвір кулінарного мистецтва, що гармонійно поєднує в собі смак, ...
3.
Чим корисна ожина?
(Духовна культура/Знахарство)
... своєю здатністю витісняти бур’ян, а культивується вона дуже легко: ягода вирощується на поливі й проходить обрізку. Наші предки ожинуназивали "
їжа
к-ягодою". Таку назву вона отримала через велику кількість ...
4.
Сакральна сила святої води. ТОП цілющих джерел Львівщини
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... нашесть. До речі, фортецю їм так і не вдалось взяти. У всі часи Урицька водичка заліковувала рани і дарувала подорожуючим сил. На смак вона приємна і немов солодка! Сьогодні сюди з'
їжа
ються люди з ...
5.
ТОП-10 веломаршрутів Дрогобиччиною
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... нас через село Монастир-Лішнянський в село Медвежа й аж до села Ступниця. Завантаженість дороги - нульова. Під'
їжа
ючи до Ступниці буде приємний хвойний ліс, де можна зупинитись і перекусити (є бесідка). ...
6.
Улюблені страви і напої Тараса Григоровича Шевченка
(Духовна культура/Тарас Шевченко)
... 9-15 травня. - С. 10-11. Відділ Національного музею Тараса Шевченко Меморіальний музей «Хата на Пріорці». Єрмоленко Юлія. "Тарас Шевченко.
Їжа
". Український центр культурних досліджень. Улюблені страви ...
7.
Окупанти знищили дуб-патріарх в селі Терпіння
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... становила 40 метрів, а радіус стовбура - 5 м 23 см, що рівнозначо майже чотирьом людським обхватам. Коренева система дерева розрослася в сторони на 100 метрів. До дуба регулярно сходилися і з'
їжа
лися ...
8.
Чим замінити коврик для суші
(Світ/Різне)
Суші це традиційна
їжа
японської кухні, яка стала улюбленою для переважної більшості населення земної кулі. Старт небувалої популярності припав на 80-ті роки минулого століття. Сьогодні ця страва ...
9.
Різдвяні прикраси українців: солом'яний павук, голуби, їжачки
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... тобто уособлення вбирання нечистої сили," - продовжує старший науковий співробітник науково-просвітницького відділу УЦНК Музею Івана Гончара Поліна Гуменюк. Поруч з “павуками” сусідяться “
їжа
чки“. ...
10.
Виноград: цікаві факти, історія, користь
(Духовна культура/Знахарство)
... споживати одночасно з такими продуктами: молочні продукти, газовані напої, сирі овочі та зелень, маринади і соління, копченості, жирна риба і м'ясо, смажена
їжа
, чорний хліб, макарони, круті яйця, алкоголь, ...
11.
У смородині — життєдайна сила
(Духовна культура/Знахарство)
... захворювання барабанних перетинок і не вилікувалось, то згодом вони стають склеротичними. Лікується цей недуг погано, і ось тоді на поміч приходить смородина. Вона не тільки
їжа
і ліки, а й профілактика ...
12.
Давні імена кипчаків
(Мовознавство/Мова і писемність)
... літописі. Ніхто інший про нього не повідомляв. Етимологію цього імені М. Баскаков виводив від jem (
їжа
) + qodža (пан), інакше – кухар [Баскаков, 1985, c. 84]. Ітилий/Тоглий. Кипчацький хан другої половини ...
13.
Глобальний катаклізм очима трипільців
(Праісторія/Трипільська культура)
... оте виноградне листя й як спадає з фіговиці плід недозрілий. І посядуть його пелікан та
їжа
к, і перебуватимуть у ньому сова та ворона, і над ним Він розтягне мірильного шнура спустошення та виска знищення... ...
14.
Кирилівська археологічна стоянка віком ~25000 років
(Матеріальна культура/Археологічні стоянки)
... учені Європи. На місце знахідки при
їжа
ли відомі французькі вчені професор Альберт Годрі, барон Ж. де Бай. В. Хвойка не тільки радо ознайомив їх із сенсаційними розкопками, а й подарував збірку крем'яних ...
15.
Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... як вареник». Вареники традиційно ототожнюють з Місяцем, бо вони схожі на нього за формою і використовувалися нашими пращурами як жертовна
їжа
, присвячені богині води. Вареники з сиром приносили в жертву ...
16.
Гірський масив Боржава
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... не вирубують ліс і не руйнують ландшафт важкою технікою. Долина потоку Оса на схилах хребта Боржава. Полонина Боржава є об'єктом гірського туризму. Сюди з'
їжа
ються спортсмени і екстримали у будь-яку ...
17.
Водоспад Шипіт — справжня перлина Карпат
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... складається з 5-ти каскадів; Взимку Шипіт не замерзає повністю; В День Літнього Сонцестояння, на свято Купала сюди з'
їжа
ються люди із усіх усюд, щоб запалити купальську ватру; Поляну вище водоспаду, ...
18.
Тисячолітні «Дідо-Дуб» та «Дуб-Чемпіон» на Закарпатті
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... Стужиці і місцеві дуже пишаються ними. Мають велике бажання зберегти цих велетнів для наступних поколінь. У Стужицю при
їжа
в чеський арборист Володимир Варнер із товаришем. Закордонний спеціаліст почув ...
19.
Грот Прийма — унікальна пам'ятка природи, стоянка неандертальця
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... фактично вся поросла і якщо немає часу, а місцевість вам незнайома - дуже легко втратити орієнтир й загубитись. Отже, повертаємо ліворуч і піднімаємося дорогою постійно прямо догори, про
їжа
ючи ...
20.
Рецензія на фільм «Атлантида» (2020)
(Світ/Кінематограф)
... Час-від-часу вони ви
їжа
ють, аби постріляти по мішенях. Згадати той жах. Згадати пекло. Яке переслідує їх досі. Психічну травму, котру вони отримали - неможливо передати словами. Це можна лише побачити, ...
«
Початок
Попередня
1
2
Наступна
Кінець
»