Четвер
25 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами яйця

Всього знайдено 50 результатів.

Сторінка 1 з 3
1. 30 простих страв при гастриті
(Духовна культура/Знахарство)
... Суп готовий. Виходить 4 невеликі порції. Паровий омлет яйця - 2 шт. молоко - 50 мл сіль масло вершкове - 1/3 ч.л. Розбити яйця в посудину, перемішати з молоком і сіллю. Збивати не обов'язково, ...
2. В Ілові біля печери Рожаниці провели археологічні розкопки
(Матеріальна культура/Святилища і місця сили України)
... ритуали на урожайність. В дари богині Рожаниці приносили: млинці, кашу, хліб, сир, мед, олію, крупу, пироги, нитки, печиво, хутро, вовну, зерно, яйця, молоко.  ...
...  До Зеленосвятських традиційних страв належа­ли, у більшості, такі: Капусняк чи бігос; Печеня; Холодець; Запечені макарони з яйцями, чи вареники або налисники (тонкі млинці з гречаної муки, ...
4. Різдвяні прикраси українців: солом'яний павук, голуби, їжачки
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... стебел соломи, кольорового паперу, через які продівають нитку і підвішують між склом. Голуби — птахи, виготовлені з випорожненого яйця та кольорового паперу, з якого робили крила, просовуючи папір ...
5. 5 фактів про перший громадський транспорт у Львові
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... яйцями та помідорами. Зате водіям кінного трамваю в ті часи платили не менше, ніж професорам у вишах! 2. Львів’яни жартують, що перший трамвай привіз до міста дощ — і з того часу ці двоє є символами ...
6. Виноград: цікаві факти, історія, користь
(Духовна культура/Знахарство)
... споживати одночасно з такими продуктами: молочні продукти, газовані напої, сирі овочі та зелень, маринади і соління, копченості, жирна риба і м'ясо, смажена їжа, чорний хліб, макарони, круті яйця, алкоголь, ...
7. 10 фактів про куницю - дрібного хутряного звірка
(Матеріальна культура/Природознавство)
... (наприклад, полівкам, мишакам і вивіркам), а також птахам і їх яйцям. Не гидують і плазунами, жабами, равликами, комахами і падлом. Восени частиною їхньої їжі можуть бути фрукти, ягоди і горіхи. Здобич ...
8. Кульбаба та кропива — смачне весняне диво
(Духовна культура/Знахарство)
... Тож - до столу! І на перше, і на друге, і в салаті Салат "Здоров'я від природи" 2 склянки листя кропиви 1 склянку шпинату 1 склянка щавлю 1 пучок кропу 1 пучок петрушки 2 зубці часнику 2 варені яйця ...
9. Глобальний катаклізм очима трипільців
(Праісторія/Трипільська культура)
... Там кублитися буде скакуча гадюка й складатиме яйця, і висиджуватиме та вигріватиме яйця свої... Там яструби будуть збиратись один до одного.." (Книга пророка Ісаї, 34, 4, 11, 15). Крито-мінойська богиня ...
10. Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... посічені в начинці яйця. Начинка з грибів сприяла чоловічій сназі, з риби — жіночій.”, — наголошував відомий український етнограф Валерій Войтович. Різдвяно-новорічні свята були тісно пов’язані з обрядом ...
... Фальковський провів польові дослідження в околицях цього міста. На матеріалах товариства “Бойківщина” він написав розвідку “Інклюз-чортик. Про спосіб отримання чортика з яйця”, у якій торкнувся питання ...
12. Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в киплячу воду, посолити й варити 5-10 хвилин. Заправити суп сметаною і смакувати. Суп з горошком та яйцем Рецепт: На 300 г горошку треба: 4 яйця, 4 картоплини, 1 морквина, 50г макаронів твердих ...
13. 6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... турбуйтеся, так і повинно бути, це тісто підіймається при випічці. Сирні пиріжки Інгредієнти: 2 яйця 3 ст. ложки цукру 500 г. сиру 10 ст. ложок борошна сіль сода Приготування: щоб ...
14. Декілька рецептів приготування виробів з борошна
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... невеликою кількістю здоби (масло, цукор, яйця) Рецептура дріжджового безопарного тіста У каструлю налити тепле молоко або воду(температура 30) і розчинити дріжджі. Додати сіль, цукор, яйця, ароматичні ...
15. Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... цибулю і борошно, перебрані, промиті і дрібно посічені шпинат та щавель, запашний перець, лавровий лист, сіль і варять до готовності. В тарілки, розливаючи борщ, кладуть варену свинину, варені яйця, сметану, ...
16. 5 простих і смачних рецептів з айвою
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... десерту. Ми підшукали для вас декілька корисних, цікавих і простих рецептів приготування айви. Шарлотка з айви Вам знадобиться: Айва - 2 шт Мука пшенична - 150-170 г Яйця курячі - 4 шт ...
17. 12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... і холодною.  Налисники з грибами Інгредієнти: 1 ст. борошна 2 ст. ложки рослинної олії 1 ст. молока 2 яйця перець, сіль Для начинки: 250 гр. грибів (шампіньйони, грузді і т.д) ...
18. 5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... з суміші соняшникової олії і лимонного соку. Фритата з опеньками Вам знадобиться: Опеньки - 500 г Ріпчаста цибуля - 1 шт Яйця - 3 шт Тертий пармезан - 50 г Вершки 20% - 50 мл Кінза ...
19. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... (печінка, шлунок, серце), галушками. У піст готували юшку з рибою чи грибами. З солоного м’яса або риби варили юшку – просільне (просіл). Юшками називалися також овочеві й квасоляно-горохові супи. Яйця ...
20. Орест Зибачинський Орлан - Воля до Свободи (1988)
(Духовна культура/Бібліотека)
... про надзвичайну подію або надзвичайну людину, якій припала надзвичайна доля, що в надзвичайний спосіб торкається світу й людства. Як постав світ? З вогню? З води? З яйця? Внаслідок вбивства прабога? ...