П'ятниця
19 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами яйце

Всього знайдено 50 результатів.

Сторінка 1 з 3
1. 30 простих страв при гастриті
(Духовна культура/Знахарство)
... ложку манної крупи залити трьома ложками молока, перемішати з яблучним пюре і щепкою солі. Вмішати у фарш, додати одне куряче яйце, все ретельно перемішати. Фарш стає легшим завдяки яблуку. Якщо немає ...
2. В Ілові біля печери Рожаниці провели археологічні розкопки
(Матеріальна культура/Святилища і місця сили України)
... її так назвали через те, що вхід та форма нагадують жіноче лоно. Якщо пролізти всередину - потрапляєш в однокамерну яйцеподібну (округлу) кімнату (3,0×3,5 м), з безліччю дрібних заглиблень. Стіни печери ...
... карасів та проваріть все разом протягом кількох хвилин. Рецепт вареники з гречаної муки з сиром Інгредієнти: гречана мука – 3 скл. яйце – 1 шт. молоко / вода – 0,5 склянки сіль – 0,5 ч. ...
4. Чим корисний звіробій?
(Духовна культура/Знахарство)
Звіробій звичайний (Hypericum perforatum L.) - це багаторічна лікарська рослина до 100 см заввишки, з прямим гіллястим стеблом, супротивним яйцевидним листям і золотавими, жовтими квітками. Росте ...
5. Чим корисний бузок?
(Духовна культура/Знахарство)
... і 4–9 см завв., яйцеподібне, широкояйцеподібне, серцеподібне, темнозелене зверху, світліше знизу; опадає зеленим. Суцвіття — верхівковї пірамідальні парні волоті, досягають від 10 до 26 см завд. Квітки ...
6. Кульбаба та кропива — смачне весняне диво
(Духовна культура/Знахарство)
... із зеленню" Листя кульбаби (100 г), зелена цибуля (25 г), квашена капуста (50 г), 1 варене яйце, 2 ст. ложки сметани або олії, сіль. Кульбабу та цибулю порубати ножем, додати квашену капусту, рублене ...
... захоплююче заняття відмінно підійде дітям і дорослим любителям солодкого. Адже в пошуках потрібного примірника доведеться з'їсти не одне шоколадне яйце. Головне, щоб процес колекціонування не закінчився ...
8. 10 зоопарків та зоокуточків Західної України
(Матеріальна культура/Краєзнавство)
... дитячий (до 12 років) та 30 грн. - дорослий. Яйце можна придбати за 400 грн. Природні умови краю виявилися цілком придатними для життя страусів, а самі вони зовсім невибагливі у їжі – споживають майже ...
9. Про користь і сенс медитації
(Духовна культура/Традиціоналізм)
... диханням Уявіть, як навколо вас створюється писанка Роду (яйце, вимальоване Алатирями - восьмикінцевими зірками), через яку ніхто і ніщо не може проникнути - ні чужа воля, ні сторонній погляд, ні думка. ...
10. Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в киплячу воду, посолити й варити 5-10 хвилин. Заправити суп сметаною і смакувати. Суп з горошком та яйцем Рецепт: На 300 г горошку треба: 4 яйця, 4 картоплини, 1 морквина, 50г макаронів твердих ...
11. Різдвяні віншування: велика підбірка
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Вам здорові діти ростуть Хай Вам яйце знесе когут Щоб мали Ви всього: і в хаті, і в полі Щоб хліба і сала ви мали доволі Щоб мирно жили, веселились, Щоб вам ся вродив – часник, як бик Цибуля, як дуля, ...
12. 6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... на деко швом вгору. Поки нагрівається духовка, дати їм трохи постояти (хвилин 10), потім змастити пиріжки яйцем. Випікати за температури 180-200 градусів до золотистого кольору. До слова, з цього тіста ...
13. Декілька рецептів приготування виробів з борошна
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... вироби розпливчаті, а м'якиш має нерівномірні крупні пори. Змащування і посипання виробів Для поліпшення зовнішнього вигляду виробу його поверхню в кінці розстойки змащують яйцем. Вилити яйце в чашку ...
14. Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... борщу — щавлевий, зелений, або весняний. Його варили з молодим щавлем, кропивою, лободою, листям городнього буряка, засмачуючи юшку круто звареним яйцем і сметаною (сироваткою, маслянкою). ...
15. 10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Додані скибочки картоплі варіть до готовності. Всипте крупу, перемішайте. Після приготування дайте настоятись та подавайте до столу. Куліш з яйцем на багатті Складники на велику компанію: 500 г ...
... Значна роль відводилась касті жерців, зокрема жрицям Великої Богині-Матері - вона постає центральним образом у космогонії пелазгів. Міф про світове яйце вперше згадується в культурі пелазгів. Перші ...
17. Плачинда — традиційна українська випічка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... і навіть гарбуз. Плачинда з черешнями чи вишнями за давнім степовим рецептом Інгредієнти: 1 яйце; 125 г маргарину; Сода, гашена оцтом; Дрібка солі; Півсклянки води; Борошно - скільки ...
18. Дуб та його цілющі властивості
(Духовна культура/Знахарство)
... до 100 м в діаметрі. Кора - молодих дерев и пагонів гладка, бура, згодом стає  сірою, сріблястою. Кора старих дубів з глибокими тріщинами має товщину до 10 см. Листя – продовгувате яйцевидне, ...
19. Закарпатська кухня: гомбовці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... 5 ст. л. яйце куряче 1-2 шт. цукор 3 ст. л. дрібка солі сухарі мелені 4-6 ст. л. масло вершкове 1-2 ст. л. цукор коричневий (за смаком) кориця мелена ягоди для декору Свіжий домашній ...
20. Розпис дерев'яних писанок
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... і до 20 сантиметрів заввишки. Потім нам обов'язково знадобиться шило і якась підставка, бажано дерев'яна і невеличка. Яйце - кулястий предмет, тому щоб зручніше було писати ми встромляємо шило в підставку ...