Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Четвер 25 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
хрін
Всього знайдено 32 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 1 з 2
1.
Потужні протипаразитарні рослини. Список фітотерапевта.
(Духовна культура/Знахарство)
... до кінця травня. Протипаразитарні властивості доволі широкого спектра - від паразитів шкіри, волосся, до паразитів у легенях і кишечнику. Крес-салат (перечник, під
хрін
ник) Листя рослини має смак хрону ...
2.
Улюблені страви і напої Тараса Григоровича Шевченка
(Духовна культура/Тарас Шевченко)
... день не пив горілки, Не довелось щоб і наливки Хоч раз один ковтнуть насміх, Да щоб приснилась: бужанина, В'юни, лоскирка і свинина, З сметаною да із
хрін
ком !!! Отії щі щоб їв ти руські! ...
3.
Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Свіжий тертий
хрін
Рецепт: У каструлі середнього розміру закип'ятіть воду й опустіть туди на 0,5-1 хвилину петрушку. Злийте воду і потримайте петрушку в миску з крижаною водою ще хвилину. Злийте ...
4.
8 фактів про цілющий хрін
(Духовна культура/Знахарство)
Хрін
містить чимало корисних речовин, покращує імунну систему. Наші предки здавна цінували
хрін
, лікуючи ним різноманітні захворювання. Це також ефективний засіб профілактики. Ми поділимося з вами ...
5.
ТОП-7 природних антибіотиків - ліки, які завжди поруч
(Духовна культура/Знахарство)
... засіб); - простудні захворювання; - кашель (відхаркувальний засіб). - виразка шлунку і 12-палої кишки; - гастрит; - серцево-судинні патології; - важкі захворювання нирок.
Хрін
Назва цього ...
6.
12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... – 5-6 листочків
хрін
– 2 листки кріп – 2 парасольки лавровий лист – 2-3 шт. перець горошком – за смаком часник – за смаком Спосіб приготування: Грузді, вовнянки або сироїжки вимити і ...
7.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... з риби: карась запечений у сметані, щука тушкована з
хрін
ом, рибні крученики, фарширована риба. Популярні в Україні різні каші (пшоняна, гречана, гарбузова та ін.) і вироби з них (січеники, запіканка, ...
8.
Що покласти та як підготувати традиційний Великодній кошик ?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... сало, шинка, колечка ковбаси (або сиров'ялена). Символізують достаток, добробут, поповнення в сім'ї; Молочні вироби - сир, масло (не солене). Символи достатку, сімейності, удачі в справах;
Хрін
- відганяє ...
9.
Писанка в звичаях та обрядах
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... на всіх членів сім’ї, а на краю стола, на тарілці залишає шматочок і для тих, кого немає в живих. А потім споживають свячені крашанки, паску, ковбасу,
хрін
тощо і промовляють один до одного: «Христос воскрес!» ...
10.
12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... достатньо поширена річ на Гуцульщині. Цвіклі уявляють собою суміш вареного буряка з тертим
хрін
ом, яку подають до м’ясних страв, а шухи, окрім нарізаних соломкою буряків, містять ...
11.
100 загадок українською мовою з відповідями
(Мовознавство/Мова і писемність)
... Загадка про
хрін
Як зростав - у землю ліз, хто дістав - утерсь до сліз. (
Хрін
) Загадка про дерево Зимою спить, а влітку шумить. (Дерево) Загадки про дерево у віршах Що повітря очищає, вдень від спеки ...
12.
Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... цінувала пахучі трави. Спочатку їх використовували в різних ритуалах, а пізніше - для надання аромату і присмаку стравам, а також для виготовлення ліків. Як прянощі використовують корені (
хрін
), кореневища ...
13.
Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... часнику й капусти, у борщі вже були морква і буряк, що прийшли до нас із Передньої Азії. У часи Київської Русі знали
хрін
і ріпу, яка до Великих географічних відкриттів замінювала картоплю. Десь на межі ...
14.
18 народних рецептів для покращення імунітету
(Духовна культура/Знахарство)
... в скляну банку і поставте в холодильник. У день з'їдайте по 1 ст.л. суміші до їжі.
Хрін
з медом. Чисті і сухі корені хрону подрібніть в блендері або за допомогою м'ясорубки. Залийте кип'яченою водою, ...
15.
Словник українських лайливих слів
(Мовознавство/Мова і писемність)
... статевий орган хльOрa – (застар.) прочухан хльOрка – (вульг.) гуляща жінка хнЮра/хнюркO – буркало хлЮщ(а) – мокрий холEра/холЄра – дурня, нісенітниця, трясця; використовують як прокльон
хрін
– (перен.) ...
16.
Юрій Липа. Ліки під ногами (1943)
(Духовна культура/Знахарство)
... для натирання ревматичних суглобів. Чорна редька прийшла може разом з нашими предками, з Малої Азії. Натертий корінь редьковий і свіжий сік помагають, хоч слабше, як
хрін
, при скорбуті. Сік цей також ...
17.
Як вивести слиз із організму?
(Духовна культура/Знахарство)
... є лимон і
хрін
. Потрібно видавити сік з п'яти лимонів і додати до нього 150 г попередньо розтертого хрону, після чого добре перемішати. Отриману суміш необхідно приймати по чайній ложці натщесерце і перед ...
18.
Хведір Вовк — Студії з української етнографії та антропології (1928)
(Етногенез/Антропологія)
... огірки, морква, редька, ріпа, гарбузи, горох,
хрін
(як приправа) та ягоди й овочі: кавуни, дині, порички, смородина, малина, суниці, ожина, афини (чорниці), агрус, вишні, черешні, сливи, морелі, яблука, ...
19.
Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... набуло популярності в Україні за часів татарських набігів. Мусульмани не вживали в їжу свинину, а тому не забирали її. ПРИПРАВИ Головними гострими приправами були часник і
хрін
. Ними, як правило, приправляли ...
20.
Як святкували та що готували на Великдень 100 років тому?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... з паскою, смарованою маслом. Каву з бабою. Мясо свячене,
хрін
і ковбасу з паскою. Кашу з молоком. Пироги варені з сира мочають у масло. “Сир печений” приготовляють зі свіжого сира, до котрого дають ...
«
Початок
Попередня
1
2
Наступна
Кінець
»