Четвер
25 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами хрін

Всього знайдено 32 результатів.

Сторінка 1 з 2
... до кінця травня. Протипаразитарні властивості доволі широкого спектра - від паразитів шкіри, волосся, до паразитів у легенях і кишечнику. Крес-салат (перечник, підхрінник) Листя рослини має смак хрону ...
... день не пив горілки, Не довелось щоб і наливки Хоч раз один ковтнуть насміх, Да щоб приснилась: бужанина, В'юни, лоскирка і свинина, З сметаною да із хрінком !!! Отії щі щоб їв ти руські!  ...
3. Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...  Свіжий тертий хрін Рецепт: У каструлі середнього розміру закип'ятіть воду й опустіть туди на 0,5-1 хвилину петрушку. Злийте воду і потримайте петрушку в миску з крижаною водою ще хвилину. Злийте ...
4. 8 фактів про цілющий хрін
(Духовна культура/Знахарство)
Хрін містить чимало корисних речовин, покращує імунну систему. Наші предки здавна цінували хрін, лікуючи ним різноманітні захворювання. Це також ефективний засіб профілактики. Ми поділимося з вами ...
... засіб); - простудні захворювання; - кашель (відхаркувальний засіб). - виразка шлунку і 12-палої кишки; - гастрит; - серцево-судинні патології; - важкі захворювання нирок. Хрін Назва цього ...
6. 12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... – 5-6 листочків хрін – 2 листки кріп – 2 парасольки лавровий лист – 2-3 шт. перець горошком – за смаком часник – за смаком Спосіб приготування: Грузді, вовнянки або сироїжки вимити і ...
7. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... з риби: карась запечений у сметані, щука тушкована з хріном, рибні крученики, фарширована риба. Популярні в Україні різні каші (пшоняна, гречана, гарбузова та ін.) і вироби з них (січеники, запіканка, ...
8. Що покласти та як підготувати традиційний Великодній кошик ?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... сало, шинка, колечка ковбаси (або сиров'ялена). Символізують достаток, добробут, поповнення в сім'ї; Молочні вироби - сир, масло (не солене). Символи достатку, сімейності, удачі в справах; Хрін - відганяє ...
9. Писанка в звичаях та обрядах
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... на всіх членів сім’ї, а на краю стола, на тарілці залишає шматочок і для тих, кого немає в живих. А потім споживають свячені крашанки, паску, ковбасу, хрін тощо і промовляють один до одного: «Христос воскрес!»  ...
10. 12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... достатньо поширена річ на Гуцульщині.  Цвіклі уявляють собою суміш вареного буряка з тертим хріном, яку подають  до м’ясних страв,  а шухи, окрім нарізаних соломкою буряків,  містять ...
11. 100 загадок українською мовою з відповідями
(Мовознавство/Мова і писемність)
...  Загадка про хрін Як зростав - у землю ліз, хто дістав - утерсь до сліз. (Хрін) Загадка про дерево Зимою спить, а влітку шумить. (Дерево) Загадки про дерево у віршах Що повітря очищає, вдень від спеки ...
12. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... цінувала пахучі трави. Спочатку їх використовували в різних ритуалах, а пізніше - для надання аромату і присмаку стравам, а також для виготовлення ліків. Як прянощі використовують корені (хрін), кореневища ...
13. Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... часнику й капусти, у борщі вже були морква і буряк, що прийшли до нас із Передньої Азії. У часи Київської Русі знали хрін і ріпу, яка до Великих географічних відкриттів замінювала картоплю. Десь на межі ...
14. 18 народних рецептів для покращення імунітету
(Духовна культура/Знахарство)
... в скляну банку і поставте в холодильник. У день з'їдайте по 1 ст.л. суміші до їжі. Хрін з медом. Чисті і сухі корені хрону подрібніть в блендері або за допомогою м'ясорубки. Залийте кип'яченою водою, ...
15. Словник українських лайливих слів
(Мовознавство/Мова і писемність)
... статевий орган хльOрa – (застар.) прочухан хльOрка – (вульг.) гуляща жінка хнЮра/хнюркO – буркало хлЮщ(а) – мокрий холEра/холЄра – дурня, нісенітниця, трясця; використовують як прокльон хрін – (перен.) ...
16. Юрій Липа. Ліки під ногами (1943)
(Духовна культура/Знахарство)
... для на­тирання ревматичних суглобів. Чорна редька прийшла може разом з нашими предками, з Малої Азії. Натертий ко­рінь редьковий і свіжий сік помагають, хоч слабше, як хрін, при скорбуті. Сік цей також ...
17. Як вивести слиз із організму?
(Духовна культура/Знахарство)
... є лимон і хрін. Потрібно видавити сік з п'яти лимонів і додати до нього 150 г попередньо розтертого хрону, після чого добре перемішати. Отриману суміш необхідно приймати по чайній ложці натщесерце і перед ...
... огірки, морква, редька, ріпа, гарбузи, горох, хрін (як приправа) та ягоди й овочі: кавуни, дині, порички, смородина, малина, суниці, ожина, афини (чорниці), агрус, вишні, черешні, сливи, морелі, яблука, ...
19. Що їли українці до появи картоплі?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... набуло популярності в Україні за часів татарських набігів. Мусульмани не вживали в їжу свинину, а тому не забирали її. ПРИПРАВИ Головними гострими приправами були часник і хрін. Ними, як правило, приправляли ...
20. Як святкували та що готували на Великдень 100 років тому?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... з паскою, смарованою маслом. Каву з бабою. Мясо свячене, хрін і ковбасу з паскою. Кашу з молоком. Пироги варені з сира мочають у масло. “Сир печений” приготовляють зі свіжого сира, до котрого дають ...