Четвер
25 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами печиво

Всього знайдено 22 результатів.

Сторінка 1 з 2
1. В Ілові біля печери Рожаниці провели археологічні розкопки
(Матеріальна культура/Святилища і місця сили України)
... ритуали на урожайність. В дари богині Рожаниці приносили: млинці, кашу, хліб, сир, мед, олію, крупу, пироги, нитки, печиво, хутро, вовну, зерно, яйця, молоко.  ...
... Грицько Мамалига. З 1908 року мешкав у Львові, після 1918 працював редактором видавництва «Русалка». Частина 1. Безм'ясна кухня. Читати книгу Частина 2. Домашнє печиво.   Читати книгу ...
3. Мова — знакова система етносу
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
...  перевтома – переутомление печиво – печенье переріз, перетин – пересечение підозра – подозрение повага – уважение повінь – наводнение погреб – погребение подив – удивление подув – дуновение ...
4. Декілька рецептів приготування виробів з борошна
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... соді і сметані (З цього тіста приготовляють солодкі пироги, пиріжки, ватрушки, печиво та інші вироби з солодкими начинками) Рецептура солодкого тіста на соді і сметані: Муку перемішують з содою ...
5. Що таке трекінг та чим він корисний?
(Духовна культура/Знахарство)
... такого немає, так як після великої кількості їжі продовжувати активний рух не бажано.  На перекус зазвичай беруть з собою сухофрукти, горіхи, печиво, чай в термосі і шоколад. Необхідно мати завжди ...
6. Велика П'ятниця
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... «восьміркою» крильми, мотив геометричного колоса, «баранячі ріжки» та квіти. Трапляються ґаздині, що їхнє обрядове печиво на Великдень зроблене з таким мистецьким смаком, що воно могло б зодовольнити ...
7. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... мають своєрідний смак та запах; вони використовуються для приготування ялівцевої настойки, з них готують лікери й горілки, зокрема джин. Солодкий сироп із шишкоягід додають у печиво, пряники, киселі тощо. ...
... та лісові трави. Пряники випікали на свята та родинні події.  Пряник — це кондитерський виріб, солодке печиво з використанням борошна жита та домішками меду, патоки, цукрового сиропу і прянощів. ...
9. Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... страви з пророщеного зерна без цукру (зубці, путря, кваша), печиво із солодового борошна без цукру, кваси. У Львові за відродження традицій в сучас¬них закладах узявся Клуб галицької кухні, що об’єднує ...
10. Вірування пов'язані з лелекою
(Духовна культура/Давні вірування)
... дай мені жита снопа”. Галіопа — це обрядове печиво у формі птаха, яке випікалося, щоб “пригостити” лелеку. Просили в нього також і вітру за спеки під час жнив: “Іванько, Іванько, зашли нам трохи вітру, ...
... є тільки приправа, щоб можна було з’їсти якомога більше хліба. Найпростіший хліб є запечене більш-менш тонкою верствою, неквашене, цебто прісне тісто. Таке печиво затрималося на Україні тільки в формі ...
12. Як святкували та що готували на Великдень 100 років тому?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Карпатах Найбільшим весняним святом,  був Великодень. Обов’язковим печивом якого була паска, її пекли у великодню середу чи суботу. Заможні господарі пекли паску з пшеничної муки, середньої заможності ...
... пасок, а ще на локшину, "ладки" та інше печиво у святкові дні. Натомість населення Середнього.Подесення вирощувало багато гречки (крім борошна на млинці й крупів на каші, вона давала солому для годівлі ...
14. Гуцульський хліб - символ Сонця
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... слов’янських народів, білорусів, поляків. Рідше в гуцульських селах печуть «корж». Але зараз це печиво зазнало певних змін, стало смачнішим. Його готують, як і раніше, із кукурудзяної муки, але замішують ...
15. Кам'яна трилогія: Урич, Бубнище, Стільсько
(Матеріальна культура/Мегаліти Карпат)
... кашу, хліб, сир, мед, олію, крупу, пироги, нитки, візерунчате печиво, шкірки куниць, ласок і соболів, зерно, яйця,пиво, хустки, вовну, молоко.  Так ...
16. Як гуляли весілля слобожани у ХІХ столітті?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
...  Схилилася верба до коріння, Вінчалася Марія з ранку до полудня Прибирайся, матінко, прибирайся Та до себе дружечок сподівайся… В п’ятницю жінки-родички збиралися пекти весільне печиво: шишки, лежень, ...
... півня встановлювали на дахах будинків, шпилях і флюгерах. У святкові дні випікали печиво й льодяники у вигляді птаха - "кугутики", майстрували дерев'яні іграшки та прикраси. Фігурками півня декорували ...
18. Про груші та їх цілющі властивості
(Духовна культура/Знахарство)
... третину. Процідити і остудити. Груші викласти в келихи або високі склянки, полити 4-5 ст. л. охололого сиропу. Можна подати з бісквітним печивом. Пиріг з грушею і волоськими горіхами (8 порцій) Що ...
19. Великодні традиції гуцулів
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... страви і печиво, які побутували з давніх-давен, мали певне символічне значення, приготування і споживання їх було пов’язане з виконанням тих чи інших обрядів. Не випадково особливого значення українці ...
20. Святвечір у Карпатах
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... разом із цибулькою. Додати гриби до готових овочів.   Пампухи   Дріжджове печиво на святвечірньому столі обов'язкове. Оскільки все ще триває піст, то на вечерю подають смажені на олії ...