Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Субота 20 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
кухня
Всього знайдено 51 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 1 з 3
1.
Топ-5 місць у Львові, де замовити смачні суші з доставкою
(Світ/Різне)
... не вказують великі ціни на позиції. «Суші Майстер» Японська
кухня
завжди була в тренді серед гурманів та шанувальників смачної їжі. Але як обрати місце, де можна насправді насолодитися справжніми японськими ...
2.
Суші з доставкою просто до ваших дверей: найкращі варіанти в Харкові!
(Світ/Різне)
... свого будинку. Чому суші користуються такою популярністю? Перш ніж перейти до огляду найкращих місць із доставкою суші, давайте розберемося, чому ця японська
кухня
стала настільки популярною в усьому ...
3.
“Авиатор”: рецептура успеха от компании Spribe
(Світ/Різне)
... создать такое “вкусное” блюдо? Как мы знаем, грузинская
кухня
при всем богатстве блюд использует простые ингредиенты. Изначально — это еда горцев, которые готовили из того, что Бог послал им в данный ...
4.
Улюблені страви і напої Тараса Григоровича Шевченка
(Духовна культура/Тарас Шевченко)
... і непересічну особистість. Однією з маловивчених сторінок Тараса Шевченка є народна
кухня
, а саме - гастрономічні водобання. Тож які страви полюбляв, чим харчувався Тарас? “Голод не знає сорому”, ...
5.
Підбірка українських раритетних книг з кулінарії
(Духовна культура/Бібліотека)
Ці рідкісні книги - чергове свідчення наскільки багатющою є наша українська культура, зокрема народна
кухня
. Сотні страв і рецептів кулінарного мистецтва, які передавалися з уст в уста не одне покоління, ...
6.
Юрій Тис (1904-1994). Підбірка книг.
(Духовна культура/Бібліотека)
... на тлі технологічних новинок та технічних досягнень, як наприклад, механічна
кухня
, антигравітація, міжконтинентальні магістралі якими автомобілі мчали зі швидкістю понад 300 кілометрів на годину, атомне ...
7.
Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
З настанням весни наш організм потребує зелені і вітамінів, а тому ми вирішили зазирнути в скарбничку народної кухні українців та підготували для вас 10 рецептів весняних страв. Суп з петрушки ...
8.
Український борщ хочуть внести в світову спадщину ЮНЕСКО
(Матеріальна культура/Народна кухня)
6 жовтня 2020 року відбулося чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України. За підсумками засідання Експертна ...
9.
10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Рецепт справжнього козацького куліша Складники на 10 літрів: Сало – 0,5 кг Свинячий хвіст – 1 шт. Реберця – 1 кг М’ясо – 1кг Морква – 0.5 кг Цибуля – 0,5 кг Вода – 5 ...
10.
12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Поширений міф, що гриби – це лише клітковина і рослинний білок. Це не так. Гриби цінні для імунної системи. Особливо – для тих, хто страждає на різні види алергій. Гриби містять унікальні ...
11.
5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Опеньки – народна назва їстівних грибів, одних з найбільш поширених в світі. Назва походить від способу в який ростуть ці гриби (величезна кількість видів розростаються на пнях і занепалих деревах). ...
12.
Плачинда — традиційна українська випічка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Плачинда - виріб із листкового тіста (переважно прісного), що має плескату форму, з начинкою із сиру, гарбуза тв інш., або без неї; різновид пляцка. Плачинду хтось називає молдавською стравою, хтось ...
13.
Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... а також інші овочі. Хорошим гарніром були гречана каша і ріпа. Найбільш поширеними овочевими культурами здавна вважалися редька, капуста, брюква. Давньоруська
кухня
зберігає сотні рецептів страв ...
14.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... крупники, бабки). Українська
кухня
і поема "Енеїда" Різноманітність і багатство страв української кухні описав у поемі «Енеїда» великий письменник, знавець народного побуту І.П. Котляревський: Тут ...
15.
Рецепт відомого львівського сирника
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Продовжуємо популяризувати галицьку десертну кухню. Сьогодні у нас рецепт найсмачнішого у світі львівського сирника. Буде цікаво для починаючих кулінарів й для тих, хто хоче потішити себе, своїх ...
16.
5 рецептів приготування домашніх кексів
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Гарбузові кекси з апельсином та лимоном Інгредієнти: борошно 1 ст. цукор 1 ст. сіль 1/3 ч.л. сода 1/3 ч.л. яйця 2 шт. соняшникова олія 1/2 ст. дрібно натертий гарбуз 2/3 ст. цедра ...
17.
ТОП-5 рецептів галицьких холодних зуп
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... цукру, сметани, прокип’ятити і охолодити. При подачі на стіл додати ще сметани. Холодник галицький класичний (З книги Ігоря Лиля та Всеволода Поліщука «Львівська
кухня
») Треба взяти: 500 грамів телячих ...
18.
Закарпатська кухня: гомбовці
(Матеріальна культура/Народна кухня)
На Закарпатті гомбовці готують майже в кожній хаті. Являють собою десерт із тіста з начинкою. Бувають різних видів. Кажуть, нагадують китайські баодзи. Ґомбовці ідеально підійдуть для тих, хто слідкує ...
19.
Рецепт львівської паски
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
Паска по-львівськи, за прадавніми дідівським та бабусиним рецептами. Найсмачніші великодні паски Західної України. Рецепти перевірені не одним поколінням галичан. Львівська паска Тісто: 1 кг борошна ...
20.
Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
У цій статті ми поділилися з вами легкими рецептами приготування смачної закуски до домашнього великоднього столу. Закуска на хлібцях із сьомгою та вершковим сиром слабосолона сьомга або ...
«
Початок
Попередня
1
2
3
Наступна
Кінець
»