Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Четвер 28 бер., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
корж
Всього знайдено 38 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 1 з 2
1.
Улюблені страви і напої Тараса Григоровича Шевченка
(Духовна культура/Тарас Шевченко)
...
корж
і, в центр кожного викладайте начинку з сиру, заліпіть звичайні напівкруглі вареники. Готувати вареники по-українськи з гречаної муки з сиром так: опустити в киплячу підсолену воду і проварити 10-12 ...
2.
Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... на Щедрий вечір, де щедрувальникам за привітання "платили" паляницями, ковбасами, пампушками та варениками; на Русальний тиждень, на Трійцю, де обрядовими вважалися пироги (вареники), а також
корж
і та ...
3.
12 колоритних українських слів, якими говорять у всьому світі
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
... (бондарь, вареник, галушка,
корж
, кожух, хлопец, хлебороб, школяр). Деякі із них навіть витіснили свої російські відповідники: "пасека" (рос. "пчельник"), "сырник" (рос. "творожник"), "хлебороб" (рос. ...
4.
Обрядовий хліб українців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... різновидністю асортименту хлібобулочних виробів (сучасний термін). Основні з них такі: коровай, дивень, калач, лежень, криж, перепієць, шишки, ярильський хліб, книш,
корж
, колобок, перепічка, калита, вареники, ...
5.
Параска Горицвіт - Побут та традиції Гуцульщини (1987)
(Етнографія/Гуцульщина)
... маржину, навіть, ишшє дес. на боці, у зимарьках. То вже було найгірше в западній зимі, чябовсати дівкам дес.-то у верьхє ит тій худобині. Нираз и сорочка в полах
корж
ем стане, єк парасоля, таже, роздуєси ...
6.
6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... на необхідну кількість шматочків. Їх у вас повинно вийти приблизно 20 штук стандартного розміру. Надайте шматочкам з тіста форму
корж
а, покладіть усередину невелику кількість начинки і добре защипайте ...
7.
Декілька рецептів приготування виробів з борошна
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... змішати. Тісто роскатати в пласт товщиною 7-8 мм. Круглою гофрованною виїмкою діаметром 8 см, вирізати
корж
ики, на які положити начинку. Загнути одну половину
корж
ика над начинкою. Верх змазати жовтком ...
8.
Плачинда — традиційна українська випічка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... тісто на стіл і місимо, поступово підсипаючи борошно, до однорідного стану. Тісто не повинно бути тугим! Розкачуємо тісто тоненьким
корж
ем. Викладаємо на середину
корж
а черешні, додаємо цукор. Надрізаємо ...
9.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... разні їли... Сластьони,
корж
ики, стовпці, Варенички пшеничні, білі, Пухкі з кав’яром буханці. Потрава – те ж, що й страва, їжа. В «Енеїді» потравою називається страва типу печені, смажені. Лемішка ...
10.
12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Щоденним хлібом в горах довго служив
корж
(буришник) з, переважно, кукурудзяного борошна, нерідко із додаванням до хлібного тіста вареної картоплі. В сучасному харчуванні приготування таких
корж
ів скоротилося. ...
11.
Леся Українка в Єгипті, або улюблені місця відпочинку видатних українців
(Духовна культура/Видатні українці)
... пам'ятників Лесі в самому Єгипті, то у 2002 році в відродженій Олександрійській бібліотеці було відкрито меморіальну дошку з бронзовим барельєфом авторства скульптора Богдана
Корж
а. Михайло Коцюбинський ...
12.
Тетяна Пассек - Трипільська культура (1941)
(Праісторія/Трипільська культура)
... таких посудинах переховували зерно та інші припаси. Звичайно, значне число посудин в трипільських житлах зовсім не орнаментоване. Так, відомі великі чаші для замішування муки для хлібних
корж
ів (рис. ...
13.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... «
корж
з меленого борошна». Млинці традиційно готуються на Масницю; на Волинському Поліссі — ще на осінні діди (Дмитра). Млинці можуть готуватися з пшеничного, кукурудзяного чи гречаного (гречаники) ...
14.
Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... заправляли ложкою-другою сметани або вершків, накривали і ставили у тепле місце зсідатися. Годин через 12 ряжанка була готова, тоді її знову охолоджували й уживали до вареників і млинців, оладок і
корж
ів, ...
15.
9 життів Івана Сірка
(Праісторія/Характерники)
... українського війська. Автор: Роман
Корж
ик - Культурно-історичний, просвітницький проект "Спадщина Предків" ...
16.
Юрій Липа. Ліки під ногами (1943)
(Духовна культура/Знахарство)
... білої верби по 2-3 грами 4-6 р. денно. Давати в цукрі, меді, в
корж
иках; коріння жовтого свічурника (генціани) - 3 част.; кора дубова і римський рум'янець- цвіт по 1 част, (подавати як а) у відварі ...
17.
Громовиця Бердник. Знаки карпатської магії (2007)
(Духовна культура/Бібліотека)
... і як принесеш мені малини, то прийму тебе додому, а як ні — то геть прожену». Узяла дівчина кошик, взяла
корж
а за пазуху та й побрела снігами. Довго йшла, — стомилася, змерзла, зголодніла. Сіла на пеньок, ...
18.
Козацькі витоки міста Дніпро
(Праісторія/Українське козацтво)
... Микити
Корж
а, Лазар Глоба мав у Кодаку майстерню, у якій працювало п’ятнадцять кравців. Були млини, винокурні, інші виробництва із переробки сільськогосподарської продукції. Була переправа через Дніпро, ...
19.
Хведір Вовк — Студії з української етнографії та антропології (1928)
(Етногенез/Антропологія)
... простих
корж
иків. Способом приготовання,— печення просто на вугіллі чи в гарячому попелі,— до
корж
ів дуже подібні вівсяні пляцки галицьких бойків, ячні — у лемків, а почасти й паляниці, хоч паляни* ...
20.
Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... «ощипок», «паленя» чи кукурудзяний «малай», «
корж
». Із хлібного тіста на сніданок пекли круглі
корж
і —«перепічки», «підпалки», «палениці»; а •з житнього — маленькі пиріжки та невеликі ...
«
Початок
Попередня
1
2
Наступна
Кінець
»