Четвер
28 бер., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами корж

Всього знайдено 38 результатів.

Сторінка 1 з 2
... коржі, в центр кожного викладайте начинку з сиру, заліпіть звичайні напівкруглі вареники. Готувати вареники по-українськи з гречаної муки з сиром так: опустити в киплячу підсолену воду і проварити 10-12 ...
2. Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... на Щедрий вечір, де щедрувальникам за привітання "платили" паляницями, ковбасами, пампушками та варениками; на Русальний тиждень, на Трійцю, де обрядовими вважалися пироги (вареники), а також коржі та ...
... (бондарь, вареник, галушка, корж, кожух, хлопец, хлебороб, школяр). Деякі із них навіть витіснили свої російські відповідники: "пасека" (рос. "пчельник"), "сырник" (рос. "творожник"), "хлебороб" (рос. ...
4. Обрядовий хліб українців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... різновидністю асортименту хлібобулочних виробів (сучасний термін). Основні з них такі: коровай, дивень, калач, лежень, криж, перепієць, шишки, ярильський хліб, книш, корж, колобок, перепічка, калита, вареники, ...
... маржину, навіть, ишшє дес. на боці, у зимарьках. То вже було найгірше в западній зимі, чябовсати дівкам дес.-то у верьхє ит тій худобині. Нираз и сорочка в полах коржем стане, єк парасоля, таже, роздуєси ...
6. 6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... на необхідну кількість шматочків. Їх у вас повинно вийти приблизно 20 штук стандартного розміру. Надайте шматочкам з тіста форму коржа, покладіть усередину невелику кількість начинки і добре защипайте ...
7. Декілька рецептів приготування виробів з борошна
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... змішати. Тісто роскатати в пласт товщиною 7-8 мм. Круглою гофрованною виїмкою діаметром 8 см, вирізати коржики, на які положити начинку. Загнути одну половину коржика над начинкою. Верх змазати жовтком ...
8. Плачинда — традиційна українська випічка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... тісто на стіл і місимо, поступово підсипаючи борошно, до однорідного стану. Тісто не повинно бути тугим! Розкачуємо тісто тоненьким коржем. Викладаємо на середину коржа черешні, додаємо цукор. Надрізаємо ...
9. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... разні їли... Сластьони, коржики, стовпці, Варенички пшеничні, білі, Пухкі з кав’яром буханці. Потрава – те ж, що й страва, їжа. В «Енеїді» потравою називається страва типу печені, смажені. Лемішка ...
10. 12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Щоденним хлібом в горах довго служив корж (буришник) з, переважно, кукурудзяного борошна, нерідко із додаванням до хлібного тіста вареної картоплі. В сучасному харчуванні приготування таких коржів скоротилося. ...
... пам'ятників Лесі в самому Єгипті, то у 2002 році в відродженій Олександрійській бібліотеці було відкрито меморіальну дошку з бронзовим барельєфом авторства скульптора Богдана Коржа. Михайло Коцюбинський ...
12. Тетяна Пассек - Трипільська культура (1941)
(Праісторія/Трипільська культура)
... таких посудинах переховували зерно та інші припаси. Звичайно, значне число посудин в трипільських житлах зовсім не орнаментоване. Так, відомі великі чаші для замішування муки для хлібних коржів (рис. ...
13. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... «корж з меленого борошна». Млинці традиційно готуються на Масницю; на Волинському Поліссі — ще на осінні діди (Дмитра). Млинці можуть готуватися з пшеничного, кукурудзяного чи гречаного (гречаники) ...
14. Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... заправляли ложкою-другою сметани або вершків, накривали і ставили у тепле місце зсідатися. Годин через 12 ряжанка була готова, тоді її знову охолоджували й уживали до вареників і млинців, оладок і коржів, ...
15. 9 життів Івана Сірка
(Праісторія/Характерники)
... українського війська. Автор: Роман Коржик - Культурно-історичний, просвітницький проект "Спадщина Предків"  ...
16. Юрій Липа. Ліки під ногами (1943)
(Духовна культура/Знахарство)
... білої верби по 2-3 грами 4-6 р. денно. Давати в цукрі, меді, в коржиках; коріння жовтого свічурника (генціани) - 3 част.; кора дубова і римський рум'янець- цвіт по 1 част, (подавати як а) у відварі ...
17. Громовиця Бердник. Знаки карпатської магії (2007)
(Духовна культура/Бібліотека)
... і як принесеш мені малини, то прийму тебе додому, а як ні — то геть прожену». Узяла дівчина кошик, взяла коржа за пазуху та й побрела снігами. Довго йшла, — стомилася, змерзла, зголодніла. Сіла на пеньок, ...
18. Козацькі витоки міста Дніпро
(Праісторія/Українське козацтво)
... Микити Коржа, Лазар Глоба мав у Кодаку майстерню, у якій працювало п’ятнадцять кравців. Були млини, винокурні, інші виробництва із переробки сільськогосподарської продукції. Була переправа через Дніпро, ...
... простих коржиків. Способом приготовання,— печення просто на вугіллі чи в гарячому попелі,— до коржів дуже подібні вівсяні пляцки галицьких бойків, ячні — у лемків, а почасти й паляниці, хоч паляни* ...
20. Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... «ощипок», «паленя» чи кукурудзяний «малай», «корж». Із хлібного тіста на сніданок пекли круглі коржі —«перепічки», «підпалки», «палениці»; а •з житнього — маленькі пиріжки та невеликі ...