П'ятниця
19 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами зелень

Всього знайдено 37 результатів.

Сторінка 1 з 2
1. 30 простих страв при гастриті
(Духовна культура/Знахарство)
... інша зелень) Рис і рисові каші корисні при гастриті своєю здатністю обволікати слизову. Суп із рисом не менш гарний. Зваріть бульйон, процідіть його. Покладіть у нього нарізані моркву, картоплю, цибулю ...
... для шлунка, тонкої кишки та легень. Він діє дуже м'яко. Повсюдно й здавна вживається в їжу, є м'яким протипаразитарним засобом для дітей. Добре поєднується з фенхелем. Коріандр Її зелень і насіння ...
... господарств, особливо молоко, зелень та фрукти можна споживати тільки з дозволу органів охорони здоров’я. Воду використовуйте лише з перевірених джерел. Перед прийомом їжі використовуйте 0,5% розчин питної ...
4. Виноград: цікаві факти, історія, користь
(Духовна культура/Знахарство)
... споживати одночасно з такими продуктами: молочні продукти, газовані напої, сирі овочі та зелень, маринади і соління, копченості, жирна риба і м'ясо, смажена їжа, чорний хліб, макарони, круті яйця, алкоголь, ...
5. Рецепт закарпатського боґрача
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... чорний перець і лавровий лист, ще раз ретельно перемішуємо, і якщо треба, доливаємо води. Коли м'ясо вже майже готове, додаємо нарізані кубиками овочі, порубану зелень петрушки, гіркий перець, під кінець ...
6. Кульбаба та кропива — смачне весняне диво
(Духовна культура/Знахарство)
... салат) або з лимоном, дрібно покришеним у зелень разом зі шкіркою. Салат "Галявинка" Для нього нам задобиться листя кульаьи, кропиви та іван-чаю (можна, однак, вибрати собі іншу зелень до смаку). Листя ...
... в то время как зеленый символизирует природу и восстанавливает равновесие, поэтому поглощает любое негативное напряжение. Чтобы еще больше усилить землистую зелень, висящий плющ прекрасный способ создать ...
8. Історія ювелірних прикрас в Україні
(Матеріальна культура/Старожитності)
... яскравий блиск чи матеріальну вартість, а головним чином за їх колір – ніжну голубінь сапфіра, таємничу зелень смарагда, гарячий колір яхонта. Камінчики могли бути довільної форми, з природними недоліками, ...
9. Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... воду ще раз, просушіть і крупно наріжте зелень, відкладіть в сторону. Нагрійте масло в каструлі на середньому вогні. Додайте туди розім'ятим часник, поросяти, ягняти цибулю, сіль і перець. Готуйте, ...
10. 6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... - 2 ч.л. сухі (або приблизно 24 гр. пресованих) ванілін - 1 ч.л. (можна і без нього) Приготування: Начинка до цих пиріжків підійде будь-яка: м'ясний фарш, паштет, стегенця, цибуля й зелень, ...
11. Закрутки на зиму: овочеві делікатеси
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... обсмажують на олії до золотавого кольору. Одночасно нарізають зелень кропу та петрушки. Часник чистять, даюсь стекти воді, нарізають шматочками і розтирають із сіллю у ступці. До кабачків додають обсмажену ...
12. Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... влітку. Молодий городній буряк варили, різали соломкою, заправляли квасом-сирівцем, сироваткою (маслянкою, сметаною), додавали зелень петрушки, кропу, цибулі, часнику, по можливості круто зварене яйце. ...
13. 10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... - 2 шт Картопля - 4 шт Вершкове масло - 100 г Сало свиняче (свіже) - 200 г Спеції - за смаком Зелень (зелена цибуля, петрушка або кріп) Приготування: Свіже свиняче сало наріжте кубиками ...
14. 12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...  1 ріпчаста цибуля 100 гр. сметани 3 зубчики часнику зелень 3 ст. ложки рослинної олії перець, сіль Спосіб приготування: Яйця ретельно збити, потім додати перець, сіль і тепле молоко. Поступово ...
15. 5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... болгарський перець наріжте соломкою, моркву натріть на крупній тертці, зелень дрібно наріжте. Опеньки обсмажте на олії з цибулею, посоліть за смаком. У тарілці змішайте всі інгредієнти, і залийте заправкою ...
16. 5 рецептів смачних страв з грибів лисичок
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...  Рис - 400 г Ріпчаста цибуля - ½ шт Червона солодка цибуля - 1 шт Стебло селери - 1 шт Курячий бульйон - 1,5 л Лисички - 300 г Зелень - для прикраси Вершки 25% - 100 мл Вершкове масло ...
17. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... свіжу зелень, улітку – свіжу городину, восени й узимку – квашені овочі й сушені фрукти. Взимку споживали і найбільшу кількість м’ясних страв, віддаючи перевагу свинині. Найбільший достаток тримався на ...
18. Українські народні страви: рибна юшка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... лист, петрушка, кріп (зелень) — по 10, сіль за смаком. Юшка рибна херсонська готується так: З дрібної риби і рибних харчових відходів варять бульйон, додаючи спеції, і проціджують. У киплячий бульйон ...
19. Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
...  Канапки з сиром, помідором і зеленню Французький багет - 7 шт.; помідори - 3 шт.; вершковий сир - 300 г; оливкова олія - 1 ч. ложка; свіжа зелень - на смак. Багет нарізати, викласти ...
20. 12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... свіжих грибів, до страви прямують сушені. До складу зупи ще входить локшина або дрібна вермішель, зажарка з часника та цибулі, зелень та спеції. Гуцульські голубці Маленькі гуцульські голубці  ...