Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
П'ятниця 19 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
зелень
Всього знайдено 37 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 1 з 2
1.
30 простих страв при гастриті
(Духовна культура/Знахарство)
... інша
зелень
) Рис і рисові каші корисні при гастриті своєю здатністю обволікати слизову. Суп із рисом не менш гарний. Зваріть бульйон, процідіть його. Покладіть у нього нарізані моркву, картоплю, цибулю ...
2.
Потужні протипаразитарні рослини. Список фітотерапевта.
(Духовна культура/Знахарство)
... для шлунка, тонкої кишки та легень. Він діє дуже м'яко. Повсюдно й здавна вживається в їжу, є м'яким протипаразитарним засобом для дітей. Добре поєднується з фенхелем. Коріандр Її
зелень
і насіння ...
3.
Дії у разі аварії на Запорізькій АЕС: пам'ятка українцям
(Світ/Безпека)
... господарств, особливо молоко,
зелень
та фрукти можна споживати тільки з дозволу органів охорони здоров’я. Воду використовуйте лише з перевірених джерел. Перед прийомом їжі використовуйте 0,5% розчин питної ...
4.
Виноград: цікаві факти, історія, користь
(Духовна культура/Знахарство)
... споживати одночасно з такими продуктами: молочні продукти, газовані напої, сирі овочі та
зелень
, маринади і соління, копченості, жирна риба і м'ясо, смажена їжа, чорний хліб, макарони, круті яйця, алкоголь, ...
5.
Рецепт закарпатського боґрача
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... чорний перець і лавровий лист, ще раз ретельно перемішуємо, і якщо треба, доливаємо води. Коли м'ясо вже майже готове, додаємо нарізані кубиками овочі, порубану
зелень
петрушки, гіркий перець, під кінець ...
6.
Кульбаба та кропива — смачне весняне диво
(Духовна культура/Знахарство)
... салат) або з лимоном, дрібно покришеним у
зелень
разом зі шкіркою. Салат "Галявинка" Для нього нам задобиться листя кульаьи, кропиви та іван-чаю (можна, однак, вибрати собі іншу
зелень
до смаку). Листя ...
7.
Создайте идеальный летний сад на балконе
(Світ/Дім і сад)
... в то время как зеленый символизирует природу и восстанавливает равновесие, поэтому поглощает любое негативное напряжение. Чтобы еще больше усилить землистую
зелень
, висящий плющ прекрасный способ создать ...
8.
Історія ювелірних прикрас в Україні
(Матеріальна культура/Старожитності)
... яскравий блиск чи матеріальну вартість, а головним чином за їх колір – ніжну голубінь сапфіра, таємничу
зелень
смарагда, гарячий колір яхонта. Камінчики могли бути довільної форми, з природними недоліками, ...
9.
Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... воду ще раз, просушіть і крупно наріжте
зелень
, відкладіть в сторону. Нагрійте масло в каструлі на середньому вогні. Додайте туди розім'ятим часник, поросяти, ягняти цибулю, сіль і перець. Готуйте, ...
10.
6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... - 2 ч.л. сухі (або приблизно 24 гр. пресованих) ванілін - 1 ч.л. (можна і без нього) Приготування: Начинка до цих пиріжків підійде будь-яка: м'ясний фарш, паштет, стегенця, цибуля й
зелень
, ...
11.
Закрутки на зиму: овочеві делікатеси
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... обсмажують на олії до золотавого кольору. Одночасно нарізають
зелень
кропу та петрушки. Часник чистять, даюсь стекти воді, нарізають шматочками і розтирають із сіллю у ступці. До кабачків додають обсмажену ...
12.
Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... влітку. Молодий городній буряк варили, різали соломкою, заправляли квасом-сирівцем, сироваткою (маслянкою, сметаною), додавали
зелень
петрушки, кропу, цибулі, часнику, по можливості круто зварене яйце. ...
13.
10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... - 2 шт Картопля - 4 шт Вершкове масло - 100 г Сало свиняче (свіже) - 200 г Спеції - за смаком
Зелень
(зелена цибуля, петрушка або кріп) Приготування: Свіже свиняче сало наріжте кубиками ...
14.
12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... 1 ріпчаста цибуля 100 гр. сметани 3 зубчики часнику
зелень
3 ст. ложки рослинної олії перець, сіль Спосіб приготування: Яйця ретельно збити, потім додати перець, сіль і тепле молоко. Поступово ...
15.
5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... болгарський перець наріжте соломкою, моркву натріть на крупній тертці,
зелень
дрібно наріжте. Опеньки обсмажте на олії з цибулею, посоліть за смаком. У тарілці змішайте всі інгредієнти, і залийте заправкою ...
16.
5 рецептів смачних страв з грибів лисичок
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Рис - 400 г Ріпчаста цибуля - ½ шт Червона солодка цибуля - 1 шт Стебло селери - 1 шт Курячий бульйон - 1,5 л Лисички - 300 г
Зелень
- для прикраси Вершки 25% - 100 мл Вершкове масло ...
17.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... свіжу
зелень
, улітку – свіжу городину, восени й узимку – квашені овочі й сушені фрукти. Взимку споживали і найбільшу кількість м’ясних страв, віддаючи перевагу свинині. Найбільший достаток тримався на ...
18.
Українські народні страви: рибна юшка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... лист, петрушка, кріп (
зелень
) — по 10, сіль за смаком. Юшка рибна херсонська готується так: З дрібної риби і рибних харчових відходів варять бульйон, додаючи спеції, і проціджують. У киплячий бульйон ...
19.
Як приготувати смачну закуску вдома на Великдень?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Канапки з сиром, помідором і зеленню Французький багет - 7 шт.; помідори - 3 шт.; вершковий сир - 300 г; оливкова олія - 1 ч. ложка; свіжа
зелень
- на смак. Багет нарізати, викласти ...
20.
12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... свіжих грибів, до страви прямують сушені. До складу зупи ще входить локшина або дрібна вермішель, зажарка з часника та цибулі,
зелень
та спеції. Гуцульські голубці Маленькі гуцульські голубці ...
«
Початок
Попередня
1
2
Наступна
Кінець
»