Четвер
25 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами голубці

Всього знайдено 17 результатів.

1. Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... поминання померлих, де споживання куті було ритуальним принесенням жертви, так само, як і капусняку, риби, голубців та пісних вареників. Останні, згідно з народним світорозумінням, поєднували у собі жіноче ...
2. Різдвяні віншування: велика підбірка
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... й голубців миску Тільки прошу господиню не дати по писку. Можна дати і по писку – тільки не рукою Взяти фляжку самогонки і з оковитою Не мусить бути сама горівка – Може бути з медом А на другий рік – як ...
3. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... багатьох страв характерне поєднання овочів, круп та м’яса. Це голубці з м’ясом, крученики волинські, перець фарширований, капуста тушкована з свининою, м’ясо, шпиговане овочами. Особливо смачні страви, ...
4. 12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... домашню ковбаску зі шкварками та печеню, а ще й неймовірно смачні м’ясні крученики. До речі, як свідчать народознавці, холодець чи м’ясна печеня, а також буряковий борщ, голубці та кукурудзяна або рисова ...
5. 10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Запитайте у будь-кого про українські старовинні страви — і вам одразу згадають борщ, вареники, голубці та холодець. Але наша національна кухня набагато древніша, різноманітніша та цікавіша ...
6. 10 фактів про бойовий гопак
(Праісторія/Характерники)
... “вистрибувати”, “робити вихиляси”, “витинати голубці”, “забивати гопака” та “сідати гайдука” – хто кого перетанцює. Декілька років таких танців, і хлопчина перетворювався на справжнього воїна. Бо ...
7. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... його. Дослідниця народної кулінарії українців Лідія Артюх небезпідставно вважає, що борщ – це унікальне явище, яким по праву може пишатися побутова культура України. Голубці Традиційно їх готують ...
8. Різдвяне меню: Як приготувати кутю?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... подавали 12 традиційних страв: калачі мед кутя узвар борщ вареники голубці риба горох городина (морква, буряки, капуста) яблука-груші-сливи (інколи квашені) гриби. На столі ...
9. Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... клали цілі головки капусти («крижівки», «качани») або половинки качанів («пелюстки»). Із «крижівок» готували голубці, а «пелюстки» використовували для борщу. Їжа українців за часом уживання та престижністю ...
10. Цілющі властивості квашеної капусти
(Духовна культура/Знахарство)
... (заварний спосіб). Також нарізка капусти може бути різною: від традиційних довгих смужок до квадратиків (пелюсток) і, звичайно, цілим качаном, що зручно, наприклад, для приготування голубців. При всій ...
11. Трохи про бойківську кухню
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... тісто не злипалося. Викласти його у 1,5 л киплячого молока, додати сіль, цукор за смаком. Варити до готовності, поки тісто не спливе. Наприкінці додати 100 г вершкового масла. Голубці з трених буль ...
... того вечора. Мама миє грибна фасолі, сущениці, сливки, рихтує крупи з олієм і часником на голубці спускає листя з .квашеної капусти. А ми бігаємо довкола — котре вхопить запашний лист з квасної головки, ...
13. Євген Товстуха - Фітоетнологія українців
(Духовна культура/Знахарство)
... але це вже порівняно недавно (XVIII ст.). Квашену капусту подавали або сирою, або тушкованою. Голубці начиняли пшоном, пироги пекли з вишнями, сливами, сушеними лісовими суницями, плодами глоду, з маком, ...
14. Гуцули: спосіб життя, харчування, одяг
(Етнографія/Гуцульщина)
... — це кулеша, яку варять не на воді, а на кислих вершках (сметані) і на розтопленому маслі; книші, тобто бринзою начинені булки; далі голубці, це — капустяне або бурякове листя, наповнене кукурудзяною крупою, ...
15. Святвечір у Карпатах
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... бідний рік. Усі наїдки — пісні, без м'яса, молока, яєць і жиру. Лише на олії. Обов'язкові ритуальні страви — кутя, узвар, борщ, голубці, вареники. Решта — залежно від родинних традицій та місцевих звичаїв. ...
16. Різдво на Лемківщині
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... бобальки, картопля, капуста, киселиця, риба, узвар – “юха”, буряковий борщ, пампушки, капустяні пироги, пекли голубці (лемківські “миґдалі”), “клюски”, риба. Всі страви були пісні, замащені тільки лляною ...
17. Рецепти здоров'я від 104-літнього старця
(Духовна культура/Знахарство)
... Кип'ятити 10 хвилин. Натерті моркву і цибулю тушити 15 хвилин з олією і водою. Варити до готовності овочів. Посипати дрібною зелениною. Дідові голубці Відварити до напівготовності головку капусти в ...