Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Четвер 25 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
голубці
Всього знайдено 17 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
1.
Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... поминання померлих, де споживання куті було ритуальним принесенням жертви, так само, як і капусняку, риби,
голубці
в та пісних вареників. Останні, згідно з народним світорозумінням, поєднували у собі жіноче ...
2.
Різдвяні віншування: велика підбірка
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... й
голубці
в миску Тільки прошу господиню не дати по писку. Можна дати і по писку – тільки не рукою Взяти фляжку самогонки і з оковитою Не мусить бути сама горівка – Може бути з медом А на другий рік – як ...
3.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... багатьох страв характерне поєднання овочів, круп та м’яса. Це
голубці
з м’ясом, крученики волинські, перець фарширований, капуста тушкована з свининою, м’ясо, шпиговане овочами. Особливо смачні страви, ...
4.
12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... домашню ковбаску зі шкварками та печеню, а ще й неймовірно смачні м’ясні крученики. До речі, як свідчать народознавці, холодець чи м’ясна печеня, а також буряковий борщ,
голубці
та кукурудзяна або рисова ...
5.
10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Запитайте у будь-кого про українські старовинні страви — і вам одразу згадають борщ, вареники,
голубці
та холодець. Але наша національна кухня набагато древніша, різноманітніша та цікавіша ...
6.
10 фактів про бойовий гопак
(Праісторія/Характерники)
... “вистрибувати”, “робити вихиляси”, “витинати
голубці
”, “забивати гопака” та “сідати гайдука” – хто кого перетанцює. Декілька років таких танців, і хлопчина перетворювався на справжнього воїна. Бо ...
7.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... його. Дослідниця народної кулінарії українців Лідія Артюх небезпідставно вважає, що борщ – це унікальне явище, яким по праву може пишатися побутова культура України.
Голубці
Традиційно їх готують ...
8.
Різдвяне меню: Як приготувати кутю?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... подавали 12 традиційних страв: калачі мед кутя узвар борщ вареники
голубці
риба горох городина (морква, буряки, капуста) яблука-груші-сливи (інколи квашені) гриби. На столі ...
9.
Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... клали цілі головки капусти («крижівки», «качани») або половинки качанів («пелюстки»). Із «крижівок» готували
голубці
, а «пелюстки» використовували для борщу. Їжа українців за часом уживання та престижністю ...
10.
Цілющі властивості квашеної капусти
(Духовна культура/Знахарство)
... (заварний спосіб). Також нарізка капусти може бути різною: від традиційних довгих смужок до квадратиків (пелюсток) і, звичайно, цілим качаном, що зручно, наприклад, для приготування
голубці
в. При всій ...
11.
Трохи про бойківську кухню
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... тісто не злипалося. Викласти його у 1,5 л киплячого молока, додати сіль, цукор за смаком. Варити до готовності, поки тісто не спливе. Наприкінці додати 100 г вершкового масла.
Голубці
з трених буль ...
12.
Марія Влад - Стрітеннє: Книжка гуцульських звичаїв і вірувань (1992)
(Духовна культура/Бібліотека)
... того вечора. Мама миє грибна фасолі, сущениці, сливки, рихтує крупи з олієм і часником на
голубці
спускає листя з .квашеної капусти. А ми бігаємо довкола — котре вхопить запашний лист з квасної головки, ...
13.
Євген Товстуха - Фітоетнологія українців
(Духовна культура/Знахарство)
... але це вже порівняно недавно (XVIII ст.). Квашену капусту подавали або сирою, або тушкованою.
Голубці
начиняли пшоном, пироги пекли з вишнями, сливами, сушеними лісовими суницями, плодами глоду, з маком, ...
14.
Гуцули: спосіб життя, харчування, одяг
(Етнографія/Гуцульщина)
... — це кулеша, яку варять не на воді, а на кислих вершках (сметані) і на розтопленому маслі; книші, тобто бринзою начинені булки; далі
голубці
, це — капустяне або бурякове листя, наповнене кукурудзяною крупою, ...
15.
Святвечір у Карпатах
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... бідний рік. Усі наїдки — пісні, без м'яса, молока, яєць і жиру. Лише на олії. Обов'язкові ритуальні страви — кутя, узвар, борщ,
голубці
, вареники. Решта — залежно від родинних традицій та місцевих звичаїв. ...
16.
Різдво на Лемківщині
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... бобальки, картопля, капуста, киселиця, риба, узвар – “юха”, буряковий борщ, пампушки, капустяні пироги, пекли
голубці
(лемківські “миґдалі”), “клюски”, риба. Всі страви були пісні, замащені тільки лляною ...
17.
Рецепти здоров'я від 104-літнього старця
(Духовна культура/Знахарство)
... Кип'ятити 10 хвилин. Натерті моркву і цибулю тушити 15 хвилин з олією і водою. Варити до готовності овочів. Посипати дрібною зелениною. Дідові
голубці
Відварити до напівготовності головку капусти в ...