Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Субота 20 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
вурда
Всього знайдено 5 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
1.
Берсерки — непереможні воїни Стародавньої Європи
(Праісторія/Готи)
... і потужного військово-чаклунського клану — берсерків, варульвів, ульвхединів, свінфюлькінгів, вервольфів,
вурда
лаків, лікантропів, песоглавців та інших — сягають своїм корінням найдавніших пластів історії ...
2.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в яке загортається найрізноманітніша начинка: варена картопля, тушкована свіжа чи квашена капуста, відварені гриби,
вурда
, квасоля, солодкий чи солоний сир, бринза, пшоняна чи гречана каша, шпинат, цибуля, ...
3.
Трохи про бойківську кухню
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... скотоводи, то славилися різними сирами: саламаха, скажений сир, бринза, гомульки, згливілий сир, мандрик,
вурда
та лютий сир. А хто з вас пробував коластру заварену на цукрі? До густих, як і рідких страв, ...
4.
Марія Влад - Стрітеннє: Книжка гуцульських звичаїв і вірувань (1992)
(Духовна культура/Бібліотека)
... — з овечки усе: молоко,
вурда
(недовготривалий сорт соленого сиру, добутий із жентиці, що лишилася після сиру, з котрого роблять бриндзу, а тому
вурда
пісніша і рідша — її не тримають, їдять зразу), жентиця, ...
5.
Гуцульська бринза
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... та дозрівання. Дозрівший сир в продаж поступає в розсолі. Похідним від продуктів виготовлення бринзи є сир
вурда
, його виготовляють із відпрацьованої сироватки методом її повторної коагуляції. Вжиток ...