Середа
24 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами випікання

Всього знайдено 22 результатів.

Сторінка 1 з 2
... порад, як не дати пасці пригоріти, серед яких паперові форми для випікання пасок відіграють свою особливу роль. Вибір і підготовка інгредієнтів Перш ніж приступати до випічки паски, важливо правильно ...
... традиції галицьких німців. "Однією з провідних традицій, котра зародилася і досі є в німців – це випікання штолена. Штолен – це є класичний німецький кекс, котрий випікається за два-три тижні до Різдва. ...
3. 30 простих страв при гастриті
(Духовна культура/Знахарство)
... щоб він не висох), після чого збийте блендером до стану пюре, злегка остудіть. Додайте сіль, цукор, яйце. Збийте до стану крему, додайте крохмаль і перемішайте. Змастіть форму для випікання олією і викладайте ...
4. 12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... всипати борошно, постійно помішуючи. Все ретельно перемішати до тих пір, поки не залишиться грудочок. Перед випіканням додати рослинне масло. Млинці обсмажити на сковороді. На сковороді, ...
5. Рецепт відомого львівського сирника
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... збиваємо на найнижчій швидкості. Збиваємо білки до піків. Акуратно змішуємо сирну та білкову суміші. Отриману масу викладаємо у форму для випікання, застелену кондитерським папером. Готуємо поливку: ...
6. Якими були великодні звичаї та обряди закарпатців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... найважливіша справа – випікання святкового хліба – бабки.  Жінки прагнули спекти якнайбільшу бабку, бо великий хліб свідчив про заможність родини. Господиня починала місити тісто на зорі, стоячи ...
7. Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... чому полягає процес випікання млинців, але таємничість і урочистість, якими жінка обставила це священнодійство, мені трохи відомі... Тут багато містичного, фантастичного і навіть спіритичного... Дивлячись ...
8. Весільні обрядові хліби: короваї і калачі
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... військовій службі тощо" [11, с. 244]. Випікання короваю — колективна справа всього роду. Кожна молодиця, що бере участь у приготуванні короваю, мусить принести з собою мірку борошна, певну кількість ...
9. Кельти – завойовники Європи
(Праісторія/Кельти)
... піч для випікання хліба (Beres, Tomasova, 1989, s. 28-29). У заповненні жител і будівель переважав ліпний та кружальний посуд, рідше зустрічалися прясельця, ножі, браслети, фібули й побутовий інвентар.  Польові ...
10. Діалекти Західної України
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
...  Під, Пюд, Под, Подря, Пуд – ці схожі слова ви почуєте на Закарпатті та Буковині. Деко для випікання Майже по всій центрально-західній частині України для запікання смаколиків використовують Деку. ...
11. Як святкували та що готували на Великдень 100 років тому?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... — з житньої, бідні ж — із ячмінної,  кукурудзяної чи навіть вівсяної. Процес випікання паски супроводжувався різними магічними діями: на Бойківщині перед тим, як розчиняти тісто, господиня палила ...
12. Слов'янський календар: система літочислення, новоліття
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
...  Різні парубочі ігри, кулачні бої, що символювали живу, плодотворну юнацьку силу, енергетику землі, яка мала пришвидшити прихід Весни та символізувала заРОДження.  Випікання короваїв у вигляді ...
... хліборобство. Сіяли жито, ячмінь, овес, просо, гречку, а також льон і коноплі. Пшениці, як маловрожайної для Полісся культури, висівали порівняно небагато - аби мати "біле" борошно для випікання великодніх ...
14. Гуцульський хліб - символ Сонця
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... пекли рідко. Спосіб випікання його був такий самий, як і по всій Україні. Кукурудзяні хлібини були низькі, бо тісто високо не підходило. Житнього хліба пекли мало, особливо бідні селяни (іноді двічі на ...
15. Як гуляли весілля слобожани у ХІХ столітті?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
В Слобідській Україні весілля відбувалося за загальноукраїнським «сценарієм». Передвесільний етап, який включав: сватання, заручини, оглядини, домовини, запросини гостей, випікання ...
16. Весілля як обряд тисячоліть
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Творення Короваю – (Даж)-Божого Дару – Збережений культ Даж-Бога Випікання Короваю – Божого Дару: Коровайниці: «Благослови, Отець і Маті, Коровай качаті! Перший раз, і другий раз, і третій раз ...
17. Великодні традиції гуцулів
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... було «з’їсти з шкаралупою, бо шкаралупа свячена» [24, s. 206]. Випікання паски Важливим і невід’ємним моментом у підготовці до Великодня був ритуал випікання традиційного обрядового печива. Обрядові ...
... На Підляшші цей етап починався у суботу, нерідко в п`ятницю, від випікання короваю, приїзду молодого по сорочку, та обіймав обрядові дії у неділю та понеділок, нерідко ще й у вівторок. Післявесільні дійства ...
19. Етнографічні описи селян Київської губернії
(Етнографія/Наддніпрянщина)
... їх існує, тим більше, що мешканці часто залишають необмазаними димоходи, якщо глина обвалилась; до того ж піч топиться весь час, бо вона служить не лише для випікання хліба, а й для щоденного приготування ...
20. Свято Калити
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... головний звичай – кусати калиту – залишився й досі. Збирались дівчата разом у хаті на свято, яке починалось із випікання калити. Її пекли з прісного тіста у вигляді тонкого коржа круглої форми (в давнину ...