Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Середа 24 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
випікання
Всього знайдено 22 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 1 з 2
1.
Як запобігти пригоранню паски: перевірені поради
(Світ/Різне)
... порад, як не дати пасці пригоріти, серед яких паперові форми для
випікання
пасок відіграють свою особливу роль. Вибір і підготовка інгредієнтів Перш ніж приступати до випічки паски, важливо правильно ...
2.
Як на Львівщині живуть нащадки галицьких німців
(Етнографія/Галичина)
... традиції галицьких німців. "Однією з провідних традицій, котра зародилася і досі є в німців – це
випікання
штолена. Штолен – це є класичний німецький кекс, котрий випікається за два-три тижні до Різдва. ...
3.
30 простих страв при гастриті
(Духовна культура/Знахарство)
... щоб він не висох), після чого збийте блендером до стану пюре, злегка остудіть. Додайте сіль, цукор, яйце. Збийте до стану крему, додайте крохмаль і перемішайте. Змастіть форму для
випікання
олією і викладайте ...
4.
12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... всипати борошно, постійно помішуючи. Все ретельно перемішати до тих пір, поки не залишиться грудочок. Перед
випікання
м додати рослинне масло. Млинці обсмажити на сковороді. На сковороді, ...
5.
Рецепт відомого львівського сирника
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... збиваємо на найнижчій швидкості. Збиваємо білки до піків. Акуратно змішуємо сирну та білкову суміші. Отриману масу викладаємо у форму для
випікання
, застелену кондитерським папером. Готуємо поливку: ...
6.
Якими були великодні звичаї та обряди закарпатців
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... найважливіша справа –
випікання
святкового хліба – бабки. Жінки прагнули спекти якнайбільшу бабку, бо великий хліб свідчив про заможність родини. Господиня починала місити тісто на зорі, стоячи ...
7.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... чому полягає процес
випікання
млинців, але таємничість і урочистість, якими жінка обставила це священнодійство, мені трохи відомі... Тут багато містичного, фантастичного і навіть спіритичного... Дивлячись ...
8.
Весільні обрядові хліби: короваї і калачі
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... військовій службі тощо" [11, с. 244].
Випікання
короваю — колективна справа всього роду. Кожна молодиця, що бере участь у приготуванні короваю, мусить принести з собою мірку борошна, певну кількість ...
9.
Кельти – завойовники Європи
(Праісторія/Кельти)
... піч для
випікання
хліба (Beres, Tomasova, 1989, s. 28-29). У заповненні жител і будівель переважав ліпний та кружальний посуд, рідше зустрічалися прясельця, ножі, браслети, фібули й побутовий інвентар. Польові ...
10.
Діалекти Західної України
(Мовознавство/Етнолінгвістика)
... Під, Пюд, Под, Подря, Пуд – ці схожі слова ви почуєте на Закарпатті та Буковині. Деко для
випікання
Майже по всій центрально-західній частині України для запікання смаколиків використовують Деку. ...
11.
Як святкували та що готували на Великдень 100 років тому?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... — з житньої, бідні ж — із ячмінної, кукурудзяної чи навіть вівсяної. Процес
випікання
паски супроводжувався різними магічними діями: на Бойківщині перед тим, як розчиняти тісто, господиня палила ...
12.
Слов'янський календар: система літочислення, новоліття
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Різні парубочі ігри, кулачні бої, що символювали живу, плодотворну юнацьку силу, енергетику землі, яка мала пришвидшити прихід Весни та символізувала заРОДження.
Випікання
короваїв у вигляді ...
13.
Литвини півночі України - ймовірний уламок племені літописних Сіверян
(Етнографія/Полісся)
... хліборобство. Сіяли жито, ячмінь, овес, просо, гречку, а також льон і коноплі. Пшениці, як маловрожайної для Полісся культури, висівали порівняно небагато - аби мати "біле" борошно для
випікання
великодніх ...
14.
Гуцульський хліб - символ Сонця
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... пекли рідко. Спосіб
випікання
його був такий самий, як і по всій Україні. Кукурудзяні хлібини були низькі, бо тісто високо не підходило. Житнього хліба пекли мало, особливо бідні селяни (іноді двічі на ...
15.
Як гуляли весілля слобожани у ХІХ столітті?
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
В Слобідській Україні весілля відбувалося за загальноукраїнським «сценарієм». Передвесільний етап, який включав: сватання, заручини, оглядини, домовини, запросини гостей,
випікання
...
16.
Весілля як обряд тисячоліть
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Творення Короваю – (Даж)-Божого Дару – Збережений культ Даж-Бога
Випікання
Короваю – Божого Дару: Коровайниці: «Благослови, Отець і Маті, Коровай качаті! Перший раз, і другий раз, і третій раз ...
17.
Великодні традиції гуцулів
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... було «з’їсти з шкаралупою, бо шкаралупа свячена» [24, s. 206].
Випікання
паски Важливим і невід’ємним моментом у підготовці до Великодня був ритуал
випікання
традиційного обрядового печива. Обрядові ...
18.
Народне весілля українців Північного Підляшшя
(Етнографія/Підляшшя)
... На Підляшші цей етап починався у суботу, нерідко в п`ятницю, від
випікання
короваю, приїзду молодого по сорочку, та обіймав обрядові дії у неділю та понеділок, нерідко ще й у вівторок. Післявесільні дійства ...
19.
Етнографічні описи селян Київської губернії
(Етнографія/Наддніпрянщина)
... їх існує, тим більше, що мешканці часто залишають необмазаними димоходи, якщо глина обвалилась; до того ж піч топиться весь час, бо вона служить не лише для
випікання
хліба, а й для щоденного приготування ...
20.
Свято Калити
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... головний звичай – кусати калиту – залишився й досі. Збирались дівчата разом у хаті на свято, яке починалось із
випікання
калити. Її пекли з прісного тіста у вигляді тонкого коржа круглої форми (в давнину ...
«
Початок
Попередня
1
2
Наступна
Кінець
»