Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
П'ятниця 29 бер., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
барани
Всього знайдено 19 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
1.
“Авиатор”: рецептура успеха от компании Spribe
(Світ/Різне)
... момент. Есть
барани
на — сделаем шашлык или люля-кебаб. Нет — тогда насладимся хачапури и вполне обойдемся без мяса. Так и в “Авиаторе” нет ни привычных нам барабанов, ни игровых символов, ни бонусных уровней. ...
2.
Улюблені страви і напої Тараса Григоровича Шевченка
(Духовна культура/Тарас Шевченко)
... з яблуками, гуска, смажена з капустою, порося фаршироване «з бабою», пиріжки з цибулею та грибами («просто геніальні!»), кулічі (що їх так «геніально» готують польки), котлети,
барани
на, «кебаб», ...
3.
Рецепт закарпатського боґрача
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Страва ця здавна відома на Закарпатті. Її готують чи не в кожному селі. Це своєрідний гуляш з яловиччини, свинини або
барани
ни, тушкований з великою кількістю сухої паприки (червоного солодкого меленого ...
4.
Чому українці люблять сало?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Яловичина,
барани
на, свинина, м’ясо курей, качок і гусей було пересічною їжею давньоруського населення. «Руська правда» й уставні грамоти часів Київської Русі дають нам цінні свідчення про широке використання ...
5.
Готуємо дрова на зиму: як підібрати для печі, бані, каміну
(Світ/Дім і сад)
... іскрами, а сосна - димить. Липові дрова Застосування: для лазні (завдяки цілющому аромату), для каміна, для приготування м'яса (особливо свинини та
барани
ни). Деревина світла з приємним легким ...
6.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...
барани
ну і яловичину. Оббіловані туші баранів смажили і варили, вживаючи переважно цілими (до столу подавалися з розрахунку на кілька осіб). Так само подавалися смажені вівці та воли. Для велелюдних бенкетів ...
7.
Які комірці з бісеру носили лемківські жінки?
(Етнографія/Лемківщина)
... малий і великий, ромб із ріжками, баранячі роги,
барани
, рожа та ін.), квадрати, трикутники, прямі та ламані лінії, зиґзаґи, хрестики та крапки. - Культурно-історичний портал "Спадщина Предків" ...
8.
Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... гарячих страв з домашньої птиці, других страв з
барани
ни. Кориця покращує, облагороджує смак жирного м'яса. Вона - обов'язковий компонент різних сумішей сухих прянощів і сумішей для фруктових, грибних ...
9.
Хведір Вовк — Студії з української етнографії та антропології (1928)
(Етногенез/Антропологія)
... і, здерши з барана шкорину, що зробилася з шкури та перегорілої вовни, мають чудову
барани
ну, надзвичай-ішсмашну. Иноді печуть майже таким самим способом курей, гусей та качок, •згорнувши Їх в капустяне ...
10.
Литвини півночі України - ймовірний уламок племені літописних Сіверян
(Етнографія/Полісся)
... й рослинну їжу доповнювали м'ясними стравами. Передусім використовувалися
барани
на й свинина. Готували різноманітні страви з м'яса свійської птиці, віддаючи перевагу індичатині. Дуже поширеним харчовим ...
11.
Козацька медицина і рецептура
(Праісторія/Українське козацтво)
... У спеку - а це на Кубані половина року, якщо не більше, - уникали жирної їжі. Завжди по змозі віддавали перевагу пташиному м'ясу чи
барани
ні перед свининою. Навіть традиційне сало, як не дивно, не було ...
12.
7 найвідоміших мольфарів XIX століття в історії Українських Карпат
(Етнографія/Гуцульщина)
... у руці на полонину Дземброня та почав сварити ватага Степана, що нібито "твої пастері покрали моїх баранів". На ці закиди, той спокійно відповів: "Я не знаю, хто саме вкрав твої
барани
". Вкоротці Ілько ...
13.
Жіноче і чоловіче вбрання Підляшшя
(Етнографія/Підляшшя)
... такий самий, як шапки-гамерки на Волині. Узимку до кожуха надівали чорну смушкову невелику шапку „
барани
цю”. Сорочка Буденну сорочку шили з грубшого не зовсім вибіленого полотна зі стоячим коміром. ...
14.
Гуцульська убиря
(Етнографія/Гуцульщина)
... білі, а єк хотіли то гачі фарбували у черлений колір. Молода коли йшла до шлюбу, убирала манту білого кольору, а молодий – сіру ґуґлю. Увосени різали вівці,
барани
і робили з овечих шкір спинзарі. ...
15.
Овітерапія, або як вівці можуть лікувати
(Духовна культура/Знахарство)
... добре споживати чоловікам, – говорить Бойчук. – Сам читав десь, що подружнім парам, які не могли мати дітей, лікарі радили цілий рік вживати
барани
ну. Навіть якщо взяти нас, гуцулів, то колись у сім’ї ...
16.
Етнографічні описи селян Київської губернії
(Етнографія/Наддніпрянщина)
... щавлем влітку та з іншими овочами. Зрідка селяни їдять яловичину, частіше свинину,
барани
ну або птицю, але лише на свято або у неділю. Взагалі вони споживають багато картоплі, яку вирощують всюди, особливо ...
17.
Марія Влад - Стрітеннє: Книжка гуцульських звичаїв і вірувань (1992)
(Духовна культура/Бібліотека)
... до Петра.
Барани
, бики перед Іллі треба відлучєти вид овец и коров. Котрі
барани
на заріз ци на продаж, то треба зачінати їх годувати до лою — давати добру, свіжу пашу. До Петра пророб’єти траву лише ...
18.
Життя на полонині
(Етнографія/Гуцульщина)
... що вибігає наперед, вівчар закликає: "Пррст". За ягнятами кличуть: "Птруту!" У ботею (отарі) е вівці,
барани
. Безрогий баран називається шутий, єрки — це ялові однорічні вівці; єрче (єрчєта) — це молоденька ...
19.
Гуцули: спосіб життя, харчування, одяг
(Етнографія/Гуцульщина)
... страв належать: квасоля і біб; квашена капуста в сирому і вареному вигляді, в останньому випадку теж з м'ясом, картопля, цибуля, часник і сирі або квашені огірки, коли вони ще молоді.
Барани
ну їдять то ...