П'ятниця
29 бер., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами барани

Всього знайдено 19 результатів.

... момент. Есть баранина — сделаем шашлык или люля-кебаб. Нет — тогда насладимся хачапури и вполне обойдемся без мяса. Так и в “Авиаторе” нет ни привычных нам барабанов, ни игровых символов, ни бонусных уровней. ...
... з яблуками, гуска, смажена з капустою, порося фаршироване «з бабою», пиріжки з цибулею та грибами  («просто геніальні!»), кулічі (що їх так «геніально» готують польки), котлети, баранина, «кебаб», ...
3. Рецепт закарпатського боґрача
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Страва ця здавна відома на Закарпатті. Її готують чи не в кожному селі. Це своєрідний гуляш з яловиччини, свинини або баранини, тушкований з великою кількістю сухої паприки (червоного солодкого меленого ...
4. Чому українці люблять сало?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Яловичина, баранина, свинина, м’ясо курей, качок і гусей було пересічною їжею давньоруського населення. «Руська правда» й уставні грамоти часів Київської Русі дають нам цінні свідчення про широке використання ...
... іскрами, а сосна - димить. Липові дрова Застосування: для лазні (завдяки цілющому аромату), для каміна, для приготування м'яса (особливо свинини та баранини). Деревина світла з приємним легким ...
6. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... баранину і яловичину. Оббіловані туші баранів смажили і варили, вживаючи переважно цілими (до столу подавалися з розрахунку на кілька осіб). Так само подавалися смажені вівці та воли. Для велелюдних бенкетів ...
... малий і великий, ромб із ріжками, баранячі роги, барани, рожа та ін.), квадрати, трикутники, прямі та ламані лінії, зиґзаґи, хрестики та крапки. - Культурно-історичний портал "Спадщина Предків"  ...
8. Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... гарячих страв з домашньої птиці, других страв з баранини. Кориця покращує, облагороджує смак жирного м'яса. Вона - обов'язковий компонент різних сумішей сухих прянощів і сумішей для фруктових, грибних ...
... і, здерши з барана шкорину, що зробилася з шкури та перегорілої вовни, мають чудову баранину, надзвичай-ішсмашну. Иноді печуть майже таким самим способом курей, гусей та качок, •згорнувши Їх в капустяне ...
... й рослинну їжу доповнювали м'ясними стравами. Передусім використовувалися баранина й свинина. Готували різноманітні страви з м'яса свійської птиці, віддаючи перевагу індичатині. Дуже поширеним харчовим ...
11. Козацька медицина і рецептура
(Праісторія/Українське козацтво)
... У спеку - а це на Кубані половина року, якщо не більше, - уникали жирної їжі. Завжди по змозі віддавали перевагу пташиному м'ясу чи баранині перед свининою. Навіть традиційне сало, як не дивно, не було ...
... у руці на полонину Дземброня та почав сварити ватага Степана, що нібито "твої пастері покрали моїх баранів". На ці закиди, той спокійно відповів: "Я не знаю, хто саме вкрав твої барани". Вкоротці Ілько ...
13. Жіноче і чоловіче вбрання Підляшшя
(Етнографія/Підляшшя)
... такий самий, як шапки-гамерки на Волині. Узимку до кожуха надівали чорну смушкову невелику шапку „бараницю”. Сорочка Буденну сорочку шили з грубшого не зовсім вибіленого полотна зі стоячим коміром. ...
14. Гуцульська убиря
(Етнографія/Гуцульщина)
... білі, а єк хотіли то гачі фарбували у черлений колір. Молода коли йшла до шлюбу, убирала манту білого кольору, а молодий – сіру ґуґлю. Увосени різали вівці, барани і робили з овечих шкір спинзарі. ...
15. Овітерапія, або як вівці можуть лікувати
(Духовна культура/Знахарство)
... добре споживати чоловікам, – говорить Бойчук. – Сам читав десь, що подружнім парам, які не могли мати дітей, лікарі радили цілий рік вживати баранину. Навіть якщо взяти нас, гуцулів, то колись у сім’ї ...
16. Етнографічні описи селян Київської губернії
(Етнографія/Наддніпрянщина)
... щавлем влітку та з іншими овочами. Зрідка селяни їдять яловичину, частіше свинину, баранину або птицю, але лише на свято або у неділю. Взагалі вони споживають багато картоплі, яку вирощують всюди, особливо ...
... до Петра. Барани, бики перед Іллі треба відлучєти вид овец и коров. Котрі барани на заріз ци на продаж, то треба зачінати їх годувати до лою — давати добру, свіжу пашу. До Петра пророб’єти траву лише ...
18. Життя на полонині
(Етнографія/Гуцульщина)
... що вибігає наперед, вівчар закликає: "Пррст". За ягнятами кличуть: "Птруту!" У ботею (отарі) е вівці, барани. Безрогий баран називається шутий, єрки — це ялові однорічні вівці; єрче (єрчєта) — це молоденька ...
19. Гуцули: спосіб життя, харчування, одяг
(Етнографія/Гуцульщина)
... страв належать: квасоля і біб; квашена капуста в сирому і вареному вигляді, в останньому випадку теж з м'ясом, картопля, цибуля, часник і сирі або квашені огірки, коли вони ще молоді. Баранину їдять то ...