Четвер
25 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами Цибуля

Всього знайдено 47 результатів.

Сторінка 1 з 3
... виростає з сивої давнини і нерозривно пов'язана з автохтонним населенням, яке займалося скотарством, чинбарством, городництвом, активно вирощували цибулю на своїх обширних полях. Це була найсмачніша цибуля, ...
2. 30 простих страв при гастриті
(Духовна культура/Знахарство)
... грудка - 1 шт. вода - 2 л. морква - 1 шт. картопля - 3-4 шт. цибуля ріпчаста - 1 шт. броколі - 4-5 суцвіть; сіль - за смаком. У разі запалення слизової оболонки шлунка слід уникати грубих ...
3. Рецепт борщової заправки на зиму
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...  Для цієї заправки знадобиться: Буряк: 3 кг Морква: 1 кг Цибуля ріпчаста: 1 кг Солодкий перець: 1 кг Помідори: 1 кг 1 склянка цукру 3 столові ложки солі 1 склянка рослинної олії 125 ...
4. Чим корисна ожина?
(Духовна культура/Знахарство)
...  Салат з ожиною та печеним буряком Інгредієнти (на чотири порції): буряк запечений – 400 г бринза – 100 г ожина свіжа – 470 г цибуля ріпчаста – 1 головка шпинат – 150 г грінки – за бажанням ...
5. Кульбаба та кропива — смачне весняне диво
(Духовна культура/Знахарство)
... із зеленню" Листя кульбаби (100 г), зелена цибуля (25 г), квашена капуста (50 г), 1 варене яйце, 2 ст. ложки сметани або олії, сіль. Кульбабу та цибулю порубати ножем, додати квашену капусту, рублене ...
6. Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... начинки для вареників — вишні, сир, цибуля, вишкварки тощо. Як начинку використовують також капусту, картоплю, гречану кашу, мак, варені і дроблені сухофрукти, а на Полтавщині — навіть варений горох, розтертий ...
7. Чому українці люблять сало?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... прянощами, найчастіше з перцем, часником і кмином. Сире солоне сало з пряними приправами дуже характерне для Волинського Полісся. Свіже сало, часник (цибуля чи огірок) і хліб завжди були найкращим підвечірком ...
8. Українські весняні страви для зміцнення імунітету
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... помішуючи, 6 хвилин, поки цибуля не стане м'яким. Влийте бульйон з вершками, доведіть до кипіння і тушкуйте 15-20 хвилин. Потім додайте туди петрушку і варіть близько 5 хвилин. Додайте лимонний сік і перекладіть ...
9. Різдвяні віншування: велика підбірка
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... Вам здорові діти ростуть Хай Вам яйце знесе когут Щоб мали Ви всього: і в хаті, і в полі Щоб хліба і сала ви мали доволі Щоб мирно жили, веселились, Щоб вам ся вродив – часник, як бик Цибуля, як дуля, ...
10. 6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... - 2 ч.л. сухі (або приблизно 24 гр. пресованих) ванілін - 1 ч.л. (можна і без нього) Приготування: Начинка до цих пиріжків підійде будь-яка: м'ясний фарш, паштет, стегенця, цибуля й зелень, ...
... прибирає подразнення в горлі, сприяє виведенню мокротиння, а цибуля сприяє зміцненню імунітету. Рецепт: Для приготування цього засобу одну велику цибулину потрібно зварити до м'якості в склянці молока. ...
12. Основи здорового способу життя
(Духовна культура/Знахарство)
... розумові здібності дітей капуста, чорниці, цибуля, горіхи, кмин. Горіхи впливають не тільки на розумові процеси, але і підвищують імунітет до захворювань. Щоденно треба з’їдати 4-5 горіхів. Столовий буряк ...
13. Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... борщ Інгредієнти: Яловичина - 50 г буряк - 60 г картопля - 100 г морква - 20 г корінь петрушки - 5 г цибуля ріпчаста - 10 щавель - 50 г томатне пюре - 15 г оцет 3%-вий - 5 г борошно ...
14. 10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
Рецепт справжнього козацького куліша Складники на 10 літрів: Сало – 0,5 кг Свинячий хвіст – 1 шт. Реберця – 1 кг М’ясо – 1кг Морква –  0.5 кг Цибуля –  0,5 кг Вода – 5 ...
15. 5 простих і смачних рецептів з айвою
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... - 2 шт Цибуля червона - 1 шт Масло рослинне - 30 мл. Сіль - 3 дрібки Перець чорний мелений - 2 дрібки Цукор - 2 дрібки Вода - 1 склянка Лавровий лист - 2 шт Приготування: Промийте шматочки ...
16. 12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в холодне місце. Ікра з грибів на зиму Інгредієнти: гриби відварні – 2 кг цибуля – 3 великі цибулини морква – 3 шт (великі) олія – 2 склянки лавровий лист – 3 шт чорний перець – 10 ...
17. 5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... з суміші соняшникової олії і лимонного соку. Фритата з опеньками Вам знадобиться: Опеньки - 500 г Ріпчаста цибуля - 1 шт Яйця - 3 шт Тертий пармезан - 50 г Вершки 20% - 50 мл Кінза ...
... Цибуля і часник — найпотужніші природні противірусні засоби. У кімнаті, де знаходиться хворий, можна покласти розрізану на чотири частини свіжу цибулину і кілька зубчиків часнику. В аптеці можете придбати ...
19. 5 рецептів смачних страв з грибів лисичок
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... підготували для вас 5 смачних рецептів з цими чудовими грибами. Крем-суп з лисичками Вам знадобиться: Лисички - 800 г Вершки 25% жирності - 250 мл Часник - 1 зубчик Ріпчаста цибуля ...
20. Українські народні страви: рибна юшка
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... без шкіри і кісток) — 185, картопля — 300, цибуля ріпчаста — 50, томатне пюре — 40, петрушка (корінь) — 5, масло вершкове, сало шпик — по 15, часник — 4, бульйон — 700, перець запашний горошком, лавровий ...