Вівторок
16 квіт., 2024
     

Ukrainian English
Пошук
Шукати тільки по:

Пошук за Ключовими словами Кваси

Всього знайдено 13 результатів.

1. Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Розсоли, морси, кваси, седи, лісові чаї - всі ці назви існують вже кілька століть. Про мед свідчить ще Лаврентіївський літопис, який описує повеління княгині Ольги на приготування меду для древлян. Безалкогольний ...
2. Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... важливим елементом обрядовості. Улюбленими напоями здавна були різноманітні кваси: хлібний (сирівець), буряковий, фруктові (з груш-гниличок, яблук-кисличок, терну), ягідні (з калини, журавлини, брусниці), ...
3. Що було на столі українців 100 років тому?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... продукти, то в Україні овочі, гриби та фрукти солили і квасили, зокрема й яблука, дикі груші, кавуни і сливи. У розсолі з-під огірків солили гриби, а смажену рибу подавали з огірковою підливою. У квасі ...
4. Що пили українські козаки?
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...  Крім пива вживали також шампанське. Як повідомляє Маркович: Взяли въ Глухове пива английскаго и шампанского 6 бут. Кваси Кваси здавна були улюбленими напоями в Україні: сирівець (хлібний ...
5. Про народну кухню українців
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... селяни вміли консервувати: сушили, солили, квасили чи вудили (коптили). До найдавніших способів заготівлі продуктів на зиму належить сушіння грибів, лісових ягід (чорниць і терену) і фруктів (яблук, груш, ...
... або на м'ясному наварі. Багато споживалося рослинної їжі, зокрема капусти, з якої готували страви, квасили посіченою або цілими головками, свіжих і солоних огірків, редьки, цибулі й часнику, квасолі, конопляного ...
7. Користь пророщених злаків
(Духовна культура/Знахарство)
... кваси, варили пиво). Годяться для цього практично всі види культур, які присутні в раціоні харчування людини: пшениця, жито, ячмінь, всі види бобових, насіння соняшнику, арахіс. Вважається, що пророщене ...
Кваси́ (уг.Tiszaborkut) — село в Україні, Закарпатської області, Рахівського району. Розташоване по обидві сторони річки Чорна Тиса на відстані 14 км від районного центру Рахова і за 26 км від Географічного ...
9. Цілющі властивості квашеної капусти
(Духовна культура/Знахарство)
... при купівлі капусти для квашення обов’язкова, якщо їх немає, значить, капуста була підморожена, і продавець просто прибрав листя, які втратили товарний вигляд. Квасити краще білокачанну капусту, хрустку ...
10. Трохи про бойківську кухню
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... навести ще один факт. Мій батько Володимир Сов’як, мешканець с.Лішня, як звично, квасив щороку капусту. Для того використовувалася дубова бочка висотою як зріст людини. До капусти на тертці він натирав ...
11. Євген Товстуха - Фітоетнологія українців
(Духовна культура/Знахарство)
... та городину. Сушили, квасили тощо. Допомагали неповнолітнім сиротам. Шили їм одяг, латали чобітки та черевики, доглядали. Жалість, чи жалісливість до знедолених, зневажених та кволих здоров’ям завжди знаходила ...
12. Святвечір у Карпатах
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... нарізають на скибки, складають до скляної посудини, заливають холодною водою. Зверху додають скибку житнього хліба. Посудину накривають марлею, зав'язують і тримають у теплому місці, щоб буряки заквасилися. ...
... Поляна, Кваси, Кобилецька Поляна, Кривий, Крагулів, Кречебебе, Кевелево, Киселиці, Кийданці, Круглий; Лустун (Красний Діл), Лекечі, Лезегулна, Луг, Ланчин, Лоєва, Луги, Лопушна, Лючки; Микове, Мариничі, ...