Перейти до змісту
Перейти до головного меню
Перейти до на одну колонку
Перейти на дві колонки
СПАДЩИНА ПРЕДКІВ
Субота 20 квіт., 2024
♦ Новини
♦ Духовна культура
♦ Українська етнологія
♦ Українська міфологія
♦ Український фольклор
♦ Народні символи
♦ Народна філософія
♦ Матеріальна культура
♦ Старожитності і пам'ятки
♦ Народна вишивка і вбрання
♦ Народні промисли і мистецтво
♦ Народна кухня
♦ Архітектура
♦ Праісторія
♦ Індоєвропа
♦ Трипільська цивілізація
♦ Елліни
♦ Кіммерійці
♦ Готи
♦ Скіфи
♦ Сармати
♦ Кельти
♦ Давні слов'яни
♦ Русь-Україна
♦ Українське козацтво
♦ Характерники
♦ Український Визвольний Рух
♦ Етнографія
♦ Українські Карпати »
♦ Гуцульщина
♦ Бойківщина
♦ Лемківщина
♦ Закарпаття
♦ Галичина
♦ Буковина
♦ Підляшшя
♦ Покуття
♦ Волинь
♦ Поділля
♦ Полісся
♦ Наддніпрянщина
♦ Слобожанщина
♦ Таврія
♦ Етногенез
♦ Антропологія
♦ ДНК-генеалогія
♦ Мова і література
♦ Мовознавство
♦ Етнолінгвістика
♦ Мандрівництво
♦ Краєзнавство
♦ Городища і замки
♦ Археологічні об'єкти і стоянки
♦ Пам'ятки Українських Карпат
♦ Природознавство
♦ Музеї України
♦ Українці
♦ Спадок +
♦ Cуспільство
♦ Здоров'я
♦ Освіта
♦ Бібліотека
♦ Безпека
♦ Кінематограф
♦ Технології
♦ Музика
♦ Дім і сад
♦ Різне
Пошук
Пошук за Ключовими словами:
Пошук
Усі слова
Будь-яке слово
Точне співпадіння
Сортування:
Найновіші
Найстаріші
Найпопулярніші
За алфавітом
Розділ/Категорія
Шукати тільки по:
Статті
Веб-посилання
Контакти
Категорії
Розділи
Канали Новин
Пошук за Ключовими словами
Капуста
Всього знайдено 39 результатів.
Показати #
5
10
15
20
25
30
50
100
Всі
Сторінка 1 з 2
1.
Кульбаба та кропива — смачне весняне диво
(Духовна культура/Знахарство)
... із зеленню" Листя кульбаби (100 г), зелена цибуля (25 г), квашена
капуста
(50 г), 1 варене яйце, 2 ст. ложки сметани або олії, сіль. Кульбабу та цибулю порубати ножем, додати квашену капусту, рублене ...
2.
Вареники – Божі хваленики: всі хвалять, та не всі варять
(Матеріальна культура/Народна кухня)
...
капуста
, картопля, гриби, терта квасоля, калина, пшоняна каша, гречана каша із сиром, чорниці, черешні, вишні, товчені груші, товчені сухофрукти, мак, борошно на шкварках і ще багато інших. Суто українські ...
3.
Різдвяні віншування: велика підбірка
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
...
капуста
, як баба тлуста Овес, як кудлатий пес Коноплі, аж до стелі І щоб не було сварки в оселі!!! За коляду господиню прошу заплатити Прошу дати 100 долярів та й ще погостити Прошу дати 100 долярів та ...
4.
6 рецептів домашніх пиріжків
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... варення,
капуста
, гриби, сир, шоколад і т.д. Тісто можна зробити в хлібопічці на основній програмі, а можна робити вручну. Для цього потрібно дріжджі розвести в теплому молоці або воді з додаванням 1 ст.л. ...
5.
Основи здорового способу життя
(Духовна культура/Знахарство)
... розумові здібності дітей
капуста
, чорниці, цибуля, горіхи, кмин. Горіхи впливають не тільки на розумові процеси, але і підвищують імунітет до захворювань. Щоденно треба з’їдати 4-5 горіхів. Столовий буряк ...
6.
Рецепти приготування українського борщу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... борщ з грибами Інгредієнти: 1 відварний або сирий буряк 1 морква жменя сухих грибів 1 цибулина
капуста
білокачанна 100 гр 1 картоплина зелень петрушки і кропу 2-3 ст.л. рослинної олії ...
7.
10 рецептів приготування козацького кулешу
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... нарізаною зеленню петрушки або кропу. Пісний куліш із квашеною капустою Складники: Пшоно — 0,5 ст. Картопля — 2 шт. Топінамбур — 1 шт. Ріпа — 0,25 шт.
Капуста
квашена — 1 ст. Морква — ...
8.
12 рецептів страв з грибами
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... – 1 кг
капуста
білокачанна – 0,5 кг помідори – 0,5 кг морква – 0,5 кг цибуля ріпчаста – 300 г олія соняшникова – 150 г оцет 9% – 2 ст.л. лавровий лист, чорний і запашний перець Спосіб ...
9.
5 рецептів з опеньками
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... в каструлю з картоплею і опеньками. Салат зі смаженими опеньками Вам знадобиться: Білокачанна
капуста
- 300 гр Морква - 1 шт Свіжі опеньки - 400 гр Огірки - 2 шт Болгарський перець - ...
10.
Давньоруське застілля: трапезна палата
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... є різноманітні соління з овочів, грибів і риби. І взимку і влітку, а особливо ранньою весною бажана гостя столу - квашена
капуста
. Народ розпізнав, що саме
капуста
має унікальну здатність збереження цього ...
11.
Особливості традиційної полтавської кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... багатьох страв характерне поєднання овочів, круп та м’яса. Це голубці з м’ясом, крученики волинські, перець фарширований,
капуста
тушкована з свининою, м’ясо, шпиговане овочами. Особливо смачні страви, ...
12.
Велика П'ятниця
(Духовна культура/Народні звичаї і обряди)
... «В п'ятницю печуть паски. Як тільки господині посадять іаски в піч і загнітять їх свяченою вербою, вони йдуть на город і садять розсаду — «щоб
капуста
була здорова, як паска». Паски їв печі вони накривають ...
13.
12 апетитних гуцульських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... такої звичної на будь-якій кухні страви. Основні інгредієнти борщу – білий, кормовий буряк, квашена
капуста
, м’ясні реберця та сметана. Неймовірного аромату «білому» борщу надають запашні приправи ...
14.
10 старовинних українських страв
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... страва, сьогодні її можна було б зарахувати до високої кухні, якби хтось взявся за популяризацію цього рецепту. Варений рис та кукурудза, квашена
капуста
, відварена у розсолі, й тертий мак як спеція. Унікальний ...
15.
100 загадок українською мовою з відповідями
(Мовознавство/Мова і писемність)
... грядках вся закутана в хустках. (
Капуста
) Загадка про гарбуз Ні вікон, ні дверей - повна хата людей. (Гарбуз) Загадка про моркву В земляній сиджу коморі, а коса моя надворі. (Морква) Загадка про ...
16.
Пісні страви української кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... доповненням до хлібу. До речі, пропонуємо дізнатись більше про сонячні електростанції у Львові. Квашена
капуста
Квашена
капуста
корисна для здоров'я, вона містить мікроелементи, клітковину, ...
17.
Прянощі в українській народній кухні
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... овочевих (шпинат, червона
капуста
, кукурудза, морква). Особливо добре поєднується кориця зі стравами, в склад яких входять яблука, абрикоси. Корицю можна також застосовувати для приготування холодних і ...
18.
Соки: від старовини до сучасності
(Духовна культура/Знахарство)
... ¼ середньо-червона
капуста
, нарізана; 1 великий огірок, очищений і нарізаний на шматки; 1 склянка свіжої чорниці; 1 велике яблуко, нарізане на 8; Кубики льоду (необов'язково). Червона
капуста
і чорниця ...
19.
Цілюща українська кухня
(Матеріальна культура/Народна кухня)
... Правильно приготоване м'ясо і
капуста
– джерела білка, який важливий організму для забезпечення його новим будівельним матеріалом і речовинами для виробництва гормонів. Тільки
капуста
– це багате джерело ...
20.
Як вилікувати геморой народними засобами в домашніх умовах?
(Духовна культура/Знахарство)
... склянок рідини! Чиста джерельна вода дуже допомагає, перевірено. Третя порада - вживайте кисломолочні продукти: кефір, ряжанка, кисле молоко, квашена
капуста
, йогурти натуральні ...
«
Початок
Попередня
1
2
Наступна
Кінець
»